Голова Сумської ОДА Василь Хома прокоментував звільнення Віталія Бурбики, який заявляє про підробку

Голова Сумської ОДА Василь Хома прокоментував звільнення Віталія Бурбики, який заявляє про підробку

Голова Сумської ОДА Василь Хома прокоментував звільнення Віталія Бурбики, який заявляє про підробку
. Суспільне Суми

Рішення про звільнення голови Сумської райдержадміністрації Віталія Бурбики приймалося на підставі заяви, сказав Суспільному голова Сумської облдержадміністрації Василь Хома. Так він прокоментував повідомлення Бурбики про те, що заяви на звільнення він не подавав.

"Всі рішення, які приймаються, приймаються на підставі документів, які відповідають вимогам чинного законодавства. І не може такого бути, щоб було прийнято якось по-іншому. Були всі документи зібрані, які відповідають вимогам чинного законодавства, і особиста заява. Я вважаю , що коментувати це не має ніякого сенсу", - сказав Василь Хома.

Віталія Бурбику звільнено з посади голови Сумської РДА 16 лютого, рішенням президента. На сайті Офісу президента є інформація, що таке рішення прийняте на підставі особистої заяви Бурбики.

Наступного дня на сторінці Бурбики у Facebook з'явилося повідомлення, що він не подавав заяви на звільнення. Інформацію про таку позицію Бурбики підтвердила Суспільному його помічниця Ксенія Писана. За її словами, Бурбика буде подавати до суду.

За законом, подання кандидатури на призначення і звільнення голови райдержадміністрації робить голова обласної адміністрації.

Ситуацію Суспільному прокоментував експерт "Бюро аналізу політики" Віктор Бобиренко. "Нам не відомо, заява сфальсифікована, чи ні. Але я можу сказати, що Василь Хома, фактично, воює з тими, хто були призначені до нього, намагаючись розставити свої кадри. І я можу сказати, що це властиве команді Зеленського традиційно. Вони підбирають кадри не по професійним ознакам, а тільки за особистою вірністю. І тепер будуть міняти погані кадри на ще гірші", - вважає Бобиренко.

Що відомо

  • Голова Сумської районної державної адміністрації Віталій Бурбика звільнений з посади. Таке розпорядження опубліковане на сайті Офісу президента 16 лютого.
  • На сторінці Віталія Бурбики у Facebook опубліковано наступне: "Заяву про моє звільнення сфальсифіковано. Жодних заяв про звільнення я не подавав. Це брудні підкилимні ігри ОДА під керівництвом В.Хоми. Готую звернення до суду".
  • Головою Сумської райдержадміністрації президент призначив Віталія Бурбику 1 липня. До цього був депутатом Сумської міської ради, членом партії ВО "Батьківщина".
На початок