Пожежа на проспекті Гагаріна: частині квартир дали електрику

Пожежа на проспекті Гагаріна: частині квартир дали електрику

Пожежа на проспекті Гагаріна: частині квартир дали електрику
. Суспільне Харків

На верхніх та нижніх поверхах у будинку на проспекті Гагаріна, 165/2, де 9 лютого сталася пожежа, відновили електроенергію. Без світла залишаються квартири, залиті водою під час гасіння.

Про це повідомив на брифінгу 10 лютого секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Щоб будинок не втрачав тепло, у вигорілій квартирі закрили вікна, вибиті під час пожежі.

"Сьогодні не можна сказати, коли зможуть під'єднати [до електроенергії] всі поверхи, тому що все має бути сухим. Якщо туди зараз зайти і відкрити лічильник, то з нього виливається вода, тому по постійній схемі ввімкнути неможливо", — сказав Терехов.

Пожежа на проспекті Гагаріна: частині квартир дали електрику
Суспільне Харків

"Коли ми повністю зрозуміємо, що електромережі готові і витримає напруга, тільки тоді ми будемо вмикати, але до цього ми зробимо інвентаризацію мережі", — додав він.

Начальник відділу електрозабезпечення комунального підприємства "Жилкомсервіс" Сергій Кремляк повідомив Суспільному, що без електроенергії у будинку на Гагаріна залишаються дев'ять квартир: п'ять на поверсі, де спалахнула пожежа, і ще чотири квартири поверхами нижче.

За словами Терехова, нині у готелі "Аеропорт" живуть семеро людей, яких відселили із залитих квартир, ще сім номерів зарезервовані.

Посилаючись на мешканців будинку, загиблого 37-річного власника квартири, де сталася пожежа, у міськраді назвали "неблагополучним". Як кажуть сусіди, він мав шкідливі звички. Як можна убезпечити житло, якщо сусідство стає небезпечним, говорили у програмі "Сьогодні. Головне" з юристкою Людмилою Третяковою.

Що відомо

  • 9 лютого на 11 поверсі 14-поверхового будинку на проспекті Гагаріна сталася пожежа. Евакуювали 35 людей. Загинув 37-річний чоловік. Травмованих немає.
  • Через пожежу вигоріла одна квартира, ще кілька квартир залило водою, розповіла Суспільному заступниця директора підприємства Тетяна Поздєєва. Міська влада запропонувала мешканцям будинку поселитися у готелі "Аеропорт" і пообіцяла відремонтувати помешкання коштом бюджету міста.
На початок