НАБУ прийшло з обшуком в "Енергоатом". У компанії пояснили причину

НАБУ прийшло з обшуком в "Енергоатом". У компанії пояснили причину

Ексклюзивно
НАБУ прийшло з обшуком в "Енергоатом". У компанії пояснили причину
. Фото: Facebook Енергоатом

Національне антикорупційне бюро 10 лютого проводить слідчі дії в НАЕК "Енергоатом" у справі про продаж електроенергії за необґрунтованими цінами. У компанії повідомили, що обшуки стосуються відокремленого підрозділу та запевнили, що співпрацюють зі слідством.

Про обшуки в Енергоатомі під час брифінгу 10 лютого повідомив голова НАБУ Артем Ситник.

"Так, це відповідає дійсності. Обшуки санкціоновані Антикорупційним судом. Щоб не розголошувати таємницю досудового розслідування, можу сказати тільки те, що ця справа дійсно стосується продажу електроенергії, низки комерційних структур", – розповів посадовець.

За словами Ситника, підставою для розслідування стали виявлені завдяки аналізу ситуації на ринку певні дискримінаційні умови при продажу електроенергії. Голова НАБУ повідомив, що лоти було сформовані таким чином, щоб їх могли викупити лише окремі споживачі електроенергії.

"Це суттєвим чином впливало на формування ціни на електроенергію. Відповідно, можна говорити про потенційні збитки державні внаслідок того, що держава продає електроенергію за заниженими цінами", – зазначив він.

Що розповіли в "Енергоатомі"

Керівник пресслужби "Енергоатому" Олег Слободян повідомив Суспільному, що обшуки стосуються відокремленого трейдингового підрозділу компанії.

"Дійсно, сьогодні (10 лютого – ред.) у приміщенні НАЕК "Енергоатом" працюють детективи НАБУ. Водночас варто зазначити, що обшуки стосуються підприємства – це компанія "Енергоатом-Трейдинг", – пояснив він.

Також Слободян запевнив, що компанія співпрацює зі слідством.

"Позиція компанії чітка і зрозуміла: ми активно співпрацюємо з правоохоронними органами. Більше того, минулого тижня відбулася зустріч керівника компанії з головою НАБУ, де як раз були досягнуті домовленості щодо подальших кроків у співпраці, і, в тому числі по перевірці фактів, які є в користуванні НАБУ", – зазначив посадовець.

Він підкреслив, що компанія зацікавлена в тому, щоб слідчі працювали ефективно, а розслідування було об'єктивним.

Слободян додав, що попри те, що обшуки та слідчі дії стосуються лише підприємства "Енергоатом-Трейдинг", вони вносять певний дискомфорт, оскільки відбуваються у спільній з НАЕК "Енергоатом" будівлі, але серйозних проблем для роботи компанії не становлять.

На початок