Адвокат няні, яку звинувачують у смерті дитини, заявив про затягування процесу

Адвокат няні, яку звинувачують у смерті дитини, заявив про затягування процесу

Адвокат няні, яку звинувачують у смерті дитини, заявив про затягування процесу
.

Адвокат Ірини Суханової, обвинуваченої у смерті дитини, заявив про затягування процесу і невинуватість своєї підзахистної під час засідання у Шевченківському районному суді 9 лютого.

Суд розглянув відео обшуку квартири обвинуваченої. Також прокурор Запорізької місцевої прокуратури №1 Ганна Жулай надала на розгляд суддів протокол обшуку та інші матеріали кримінального провадження у цій справі.

"Я можу сказати, що ми дуже повільно розглядаємо цю справу і я наприкінці виразив протест суду у зв’язку тим, що такого виразу, як "закінчення процесуального часу" немає в законодавстві. Суд може працювати в межах робочого часу. У нас половина судового засідання в цьому суді не вдалося. Я вважаю, що це не належна організація судового процесу та судова тяганина. Ми би вже дійшли до доказів, які свідчать про невиносність Суханової, а саме експертиз з причини смерті малолітньої", - каже Павло Буділка, адвокат обвинуваченої.

В суді продемонстрували відео обшуку квартири няні, яку звинувачують у смерті дитини
Павло Буділка.

Адвокат потерпілих, батьків загиблої дитини, Теймур Мамедов навпаки вважає, що суд працює в нормальному темпі:

"З боку суду немає ніякого затягування. Суд фактично приймає ті докази, які надає прокурор. Ми сьогодні побачили обшук і ми бачимо навпаки, що Суханова і на початку слідства не сприяла встановленню правди. Тобто вона не видала предмети, які мали відношення до кримінального злочину: це пелюшка, валик. І як завжди у неї ніякого покаяння на жаль, щодо вчиненого немає. На наступному судовому засіданні ми будемо досліджувати відеозаписи зі слідчих експериментів. Слідчі дії проводилися з метою перевірити її покази, те що вони правдиві чи вона казала не правду", - каже Мамедов.

В суді продемонстрували відео обшуку квартири няні, яку звинувачують у смерті дитини
Теймур Мамедов.

Нагадаємо, обвинувачена влаштувала у своїй квартирі, що у Шевченківському районі Запоріжжя, нелегальний дитячий садок. 29 травня батьки вперше привели туди Олесю Гак, якій було рік та два місяці. За кілька годин дівчинка померла. Няня нині залишається під вартою. Наступне судове засідання у цій справі призначене на 18 лютого на 14 годину.

Що відомо

  • 11 листопада в Шевченківському районному суді Запоріжжя обрали присяжних для розгляду кримінальної справи проти няні приватного дитсадка Ірини Суханової, котру обвинувачують у вбивстві дитини.
  • Адвокат підозрюваної Павло Будилка вимагав пом'якшити запобіжний захід та перекваліфікувати статтю обвинувачення своєї підзахисної. Він спирається на висновки судмедекспертизи, згідно з якою смерть дівчинки визнана нещасним випадком.
  • Апеляційний суд Запорізької області не задовольнив скаргу захисника підозрюваної Ірини Суханової, подану 9 червня. Та залишив їй запобіжний захід, ухвалений 5 червня Шевченківським районним судом - два місяці тримання під вартою.
На початок