Хуртовини, снігові замети, ожеледицю та посилення вітру прогнозують черкаські синоптики

Хуртовини, снігові замети, ожеледицю та посилення вітру прогнозують черкаські синоптики

Хуртовини, снігові замети, ожеледицю та посилення вітру прогнозують черкаські синоптики
. Суспільне: Черкаси

Атмосферні фронти південного циклону найближчої ночі продовжать засипати Черкащину снігом. Згодом потеплішає, а тоді різко знизиться температура до -20º, повідомив Суспільному начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Із небезпечних явищ чекаємо хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледицю, посилення вітру 15-20 м/с, та значний сніг. Оскільки вночі циклон проходитиме через Черкащину, прогнозується аномальний хід температури від 9º до 1º морозу, тому місцями можлива ожеледь та налипання мокрого снігу.

Читайте також: На Черкащині обмежили рух вантажівок трьома дорогами у напрямку Києва

Унаслідок хуртовини та посиленого вітру до ожеледиці на дорогах приєднаються снігові перемети, які можуть значно ускладнювати дорожній рух. Враховуючи значне накопичення снігу, комунальникам варто прикласти максимум зусиль для очищення доріг та тротуарів.

Наступний циклон 10 лютого переміститься через південні області України. Синоптики прогнозують температуру вночі 4-9º морозу, вдень 0-5º морозу на фоні мокрого снігу та дощу. На дорогах ожеледиця.

Увечері 11 та 12 лютого очікується вплив наступного циклону, що різко підвищить температуру до 2º тепла, а потім, відкривши доступ ультраполярному вторгненню арктичного повітря, різко знизить її до 8-13º морозу.

На вихідні 13-14 лютого морози посиляться до 15-20º, місцями до 24º.

На дорогах ожеледиця.

Така холодна погода протримається що найменше ще два тижні.

Що відомо

На ранок 8 лютого висота снігового покриву на Черкащині найбільша в Україні. Сніг залягає рівномірно, висотою 16-22 см.

На початок