Підозрюють у катуванні: на Черкащині поліцейських відсторонили від служби

Підозрюють у катуванні: на Черкащині поліцейських відсторонили від служби

Начальник ГУНП у Черкаській області Михайло Куратченко відсторонив працівників Городищенського відділу поліції №2 Черкаського РУП ГУНП від виконання службових обов’язків. Їх підозрюють у катуванні чоловіка.

Про це Суспільному повідомила речниця ГУНП у Черкаській області Зоя Вовк. Шостого лютого за допомогою до місцевої лікарні звернувся чоловік 1992 року народження. Чоловік мав тілесні ушкодження, які, за його словами, нанесли працівники поліції. Потерпілий повідомив, що його затримали через підозру крадіжки та шахрайства і доставили до відділку поліції. Там і побили.

Ці дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

За ініціативи керівництва Головного управління Національної поліції в Черкаській області вся інформація відразу передана до Державного бюро розслідувань НПУ.

Наразі триває службове розслідування.

Суспільне готове озвучити позицію обвинуваченого чи сторони захисту, якщо вони виявлять таке бажання та звернуться у редакцію в будь-який зручний спосіб.

На початок