У Сінгапурі медику помилково ввели п'ятикратну дозу вакцини Pfizer

У Сінгапурі медику помилково ввели п'ятикратну дозу вакцини Pfizer

У Сінгапурі медику помилково ввели п'ятикратну дозу вакцини Pfizer
.

У Сінгапурі співробітнику медустанови випадково ввели п'ятикратну дозу вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech. При цьому якихось ускладнень від передозування у медика не виявили.

Про це повідомив Національний офтальмологічний центр, де 14 січня стався інцидент, передає Channelnewsasia

Зазначається, що помилку виявили одразу ж після введення ін'єкції. Після цього співробітника центру негайно ушпиталили. Проте у медустанові заявили, що жодних побічних ефектів у пацієнта не виявили. За результатами внутрішнього розслідування стало відомо, що інцидент стався через людську помилку у результаті неузгоджених дій медперсоналу.

Вакцинація в Сінгапурі почалася наприкінці 2020 року. На першому етапі щеплення робили медиками, а згодом програму вакцинацію розширили на співробітників авіа- та наземного транспорту. Із середини лютого в країні почнуть вакцинувати літніх жителів.

Що відомо

  • 27 грудня 2020 року в німецькому місті Штральзунд восьми співробітникам будинку для літніх людей помилково ввели п'ятикратну дозу вакцини від коронавірусу. Причиною перевищення дози стала "індивідуальна помилка" окремих працівників, які готували шприци з препаратом.
  • Уряд Сінгапуру зобов'язав туристів і всіх, хто в'їжджає з інших країн, носити спеціальні електронні пристрої моніторингу під час двотижневої самоізоляції.
На початок