Сини Кернеса вимагають виправдати батька у суді

Сини Кернеса вимагають виправдати батька у суді

Сини Кернеса вимагають виправдати батька у суді
. Суспільне Харків, Yulia Privalova

Сини Геннадія Кернеса просять суд продовжити розгляд справи проти їх батька попри його смерть.

Про це Суспільному розповіла одна із захисників Кернеса Юлія Плєтньова.

За її словами, відповідне клопотання сини Кернеса Данило та Кирило заявили на засіданні Київського райсуду Полтави 29 січня. Данило Привалов приїхав до суду, а Кирило Кернес подав заяву через адвокатів.

"Наша позиція полягає в тому, що Геннадій Кернес та його охоронці невинуваті", — сказала Суспільному Плєтньова.

Як повідомила представниця потерпілих Тетяна Зелькіна, після тривалої перерви відбулося підготовче засідання. Засідання, під час якого всі сторони збиралися у суді, відбулося у лютому 2020 року.

"Напевно, це повідомлення когось здивує з урахуванням останніх подій, але так. Ми знову в процесі", — написала Зелькіна у Facebook.

Підготовче засідання тривало майже чотири години, повідомили Суспільному у пресслужбі Київського районного суду міста Полтави. Наступне призначили на 22 лютого.

Що відомо

  • Геннадія Кернеса і двох його охоронців обвинувачують у побитті та викраденні двох харків'ян, катуванні та погрозі вбивством.
  • У серпні 2018 року Київський райсуд Полтави закрив справу. Генпрокуратура і потерпілі оскаржили рішення. 31 січня 2020 року Полтавський апеляційний суд задовольнив скаргу і відправив справу на розгляд до суду першої інстанції.
  • Підготовче засідання під час нового розгляду щоразу відтерміновували. Зокрема й через карантин та хворобу Кернеса.
  • 16 грудня Геннадій Кернес помер.
На початок