Зеленський видав указ про створення реєстру соціальних послуг на порталі "Дія"

Зеленський видав указ про створення реєстру соціальних послуг на порталі "Дія"

Зеленський видав указ про створення реєстру соціальних послуг на порталі "Дія"
. ОПУ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, доступного на порталі "Дія".

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Указ "Про деякі заходи щодо забезпечення права громадян на якісні та безпечні соціальні послуги" передбачає:

  • Виявлення суб'єктів, що фактично надають соціальні послуги з догляду, перебування/проживання особам, які належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах, та узгодження діяльності таких суб'єктів з вимогами законодавства.
  • Створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг з можливістю внесення до нього інформації про надавачів соцпослуг засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг "Дія".
  • Підготовку законопроєктів для удосконалення системи соціальних послуг з урахуванням складності життєвих обставин та потреб особи/сім'ї;
  • Запровадження переходу до фінансування соцпослуг за принципом "гроші ходять за отримувачем" та забезпечення співфінансування таких послуг з державного та місцевого бюджетів і дієвих механізмів стимулювання розвитку ринку соцпослуг.

Крім того, президент звернувся до обласних та районних державних адміністрацій з вимогою забезпечити визначення потреб населення у соціальних послугах та забезпечення здійснення моніторингу цих послуг та їхньої якості, а також інформування населення про перелік соцпослуг, їхній зміст і порядок надання у доступній формі.

Що відомо

  • Вперше про плани створити реєстр соціальних послуг Володимир Зеленський заявив після пожежі у будинку для літніх людей у Харкові.
  • 21 січня на вулиці Нижня Гиївська у Харкові загорілася будівля, в якій перебували літні люди. За попередніми даними, загинули 15 людей.
  • Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу у Харкові.

На початок