Штовханина та крики: так у Вінниці розпочалась сесія міської ради

Штовханина та крики: так у Вінниці розпочалась сесія міської ради

Штовханина та крики: так у Вінниці розпочалась сесія міської ради
.

Сьогодні у Вінниці одразу дві сесії: обасної та міської ради. На обидвох до порядку денного внесено питання по тарифах. Так депутати облради — будуть приймати звернення до центральної влади щодо тарифів. Під мерією ж вінничани зібралися на мітинг.

Читайте також: "Не будемо рабами на своїй землі": у Вінниці знову мітингують проти підвищення тарифів

За підрахунками Суспільного, прийшли близько сотні містян. Переважна більшість — пенсіонери. Алла Касперська каже, прийшла, бо за комірне змушена віддавати останні заощадження.

"Пенсія вся йде тільки на тарифи і на ліки. В мене 6 гривень залишилося до 11 числа", — каже учасниця акції Алла Касперська.

Десятеро з мітингувальників намагалися пройти в середину, аби потрапити на сесію міськради.

"На жаль нас не пустили. Говорять про те, що там карантин", — говорить Людмила Євсєєва, співорганізаторка акції.

У Вінниці розпочалась сесія міської ради

Олександр Марцинківський — голова організації "Разом ми Сила" говорить, на акцію приходить не вперше. Минулої неділі з цього приводу теж збиралися перед мерією. Тоді усі присутні підписали звернення, яке місцевій владі передали у вівторок, 26 січня.

"До міської ради зверталися щоб вони проголосували за це звернення і передали його у Верховну раду і до президента. Сьогодні ми бачимо, що його немає в порядку денному", — зазначив Олександр Марцинківський.

Про здорожчання тарифів на сесії міськрадии говорили. Вінницький міський голова Сергій Моргунов підвищення ціни на енергоносії назвав загрозою національній безпеці.

"Ні в якому разі не потрібно піднімати тарифи на газ та інші послуги, які пов'язані з теплозабезпеченням. Сьогодні облрада буде приймати спільне політичне рішення і звертатися до Кабміну, ОП, Верховної ради. Всі фракції підтримали. Відповідне рішення є узгоджене", — зазначив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Близько 11:00 — частина мітингарів перейшла під стіни облради, де в цей час тривала сесія.

Звернення до Президента, Верховної Ради та Кабміну щодо недопущення підвищення цін на енергоносії для населення та відновлення повномасштабної програми субсидій — депутати облради розглянули першим. Його підтримали 67 самоврядців.

Читайте також

  • Зловживають монопольним становищем: Антимонопольний комітет перевірятиме "Вінницягаззбут"
  • У 2020 році вінничанам нараховано субсидій на суму 1,3 мільярда гривень
На початок