Апеляційний суд Запоріжжя залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні

. Суспільне Запоріжжя

Запорізький Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід завгоспу обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову - нічний домашній арешт.

Це рішення Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя прокуратура намагалась оскаржити й взяти Носова під варту на 60 діб. Однак апеляційна скарга була відхилена. Під час судового засідання прокурор навів аргументи, чому Ігоря Носова необхідно взяти під варту. За його словами, у медзакладі були грубо порушені вимоги протипожежної безпеки, що призвело до трагедії й загибелі 4-х осіб.

Натомість, адвокатка Ігоря Носова Вікторія Матсалаєва, наполягала: сама підозра, вручена раніше завгоспу, є необґрунтованою, й немає жодних причин ув’язнювати підзахисного. За її словами, Ігор Носов не уникає досудового розслідування, співпрацює з правоохоронцями, на хід слідства не тисне й жодним чином не впливає на показання свідків. Адвокатка вимагала залишити без змін запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Суспільне Запоріжжя

Сам Носов повідомив суддям, що неодноразово подавав бюджетний запит до Запорізької обласної ради з проханням профінансувати встановлення у лікарні автоматичної протипожежної сигналізації: "Але навіть, як би автоматична система протипожежної сигналізації й була встановлена, вона б не врятувала ситуацію. Сигнал надійшов би на пульт пожежної служби, і вони б приїхали. Але вони приїхали й без сигналізації - тоді, коли все було погашене."

Характеристику Ігорю Носову, як завідувачу господарської частини закладу, надав і директор Запорізької обласної інфекційної лікарні Володимир Шинкаренко, який прийшов до суду підтримати свого колегу: "Що я можу сказати про Носова Ігоря Вікторовича? Крім добрих і вдячних слів, нічого. Це – дуже порядна і відповідальна особа. Як він завідує господарством, рівних йому немає. Нехай мені покажуть кращих. І так, як він відповідально ставиться до виконання своїх професійних обов’язків, я такої людини дуже давно не зустрічав."

У підсумку, Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокурора й залишив рішення слідчого судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя незмінним - нічний домашній арешт.

Володимир Шинкаренко. Суспільне Запоріжжя

Знімальній групі Суспільного директор лікарні Володимир Шинкаренко повідомив: голова Запорізької держадміністрації запропонував депутатам Запорізької обласної ради розглянути питання щодо звільнення його з посади керівника закладу. На наступній сесії депутати мають ухвалити остаточне рішення.

Що відомо

  • 3 лютого о 23.00 на першому поверсі в одній з палат реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні сталося займання. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла загиблих, серед них лікарка 1994-го року народження та троє хворих, які перебували на штучній вентиляції легень.
  • ГУ Нацполіції у Запорізькій області розпочало слідчі дії у зв'язку із пожежею у обласній інфекційній лікарні. Відповідального за техногенний та протипожежний стан лікарні затримано. Слідство розглядає кілька версій причини пожежі, серед яких можливі порушення пожежної безпеки, техніки безпеки під час роботи з обладнанням, а також несправність медичного обладнання.
  • Поліція Запоріжжя оголосила підозру завгоспу Обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову у порушенні правил безпеки, що спричинило загибель чотирьох людей.
  • Розгляд апеляційної скарги щодо обрання запобіжного заходу завгоспу Запорізької обласної інфекційної лікарні Ігорю Носову перенесли на 17 лютого. Слідчий суддя Орджонікідзевського суду обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.