Гроші для ЗСУ: у вінницькому коледжі влаштували благодійний ярмарок

. У вінницькому коледжі влаштували благодійну ярмарку. Фото: Суспільне

32 тисячі гривень зібрали на благодійному ярмарку, який влаштували у Вінницькому фаховому коледжі національного університету харчових технологій. Благодійний ярмарок зорганізували студенти 1-2 курсів, розповідає заступниця директора з виховної роботи Наталія Любчак. Все аби зібрати гроші для ЗСУ.

Фото: Суспільне Вінниця

"Долучилися і викладачі, і студенти, і їх батьки, випікали смаколики, налисники, готували борщ", — каже Наталія Любчак.

Фото: Суспільне Вінниця

Владислав Заліський каже, на ярмарку продає патріотичні постери. Для їхнього виготовлення розповідає, з викладачем переобладнали верстат.

"Верстат, він застовується для розробки плат і корпусів для них, але сьогодні ми переобладнали його для виготовлення патріотичних постерів, ми виготовляли його шляхом випалювання лазером по дереву", — каже Владислав Заліський.

Фото: Суспільне Вінниця

Анна Довгаль готувала пельмені. Сьогодні на ярмарку, розповідає, продає все що наготували разом з одногрупниками.

"У нас в асортименті – картопля по-уланівськи, продаємо за 20 грн за порцію, пельмені за 5 штук – 30 гривень, кіш – 1 шматочок за 15 грн, слойка з м’ясом – по 10 гривень, піца і гарячі перші страви", — розповідає Анна Довгаль.

Дарія Тищенко навчається на першому курсі. На ярмарку фарбами та маркерами наносить малюнки на руки, обличчя. Робить це за донати, фіксованої ціни, каже, немає.

"Я вперше роблю татуювання тимчасове, заохочую людей до збору коштів ЗСУ. Ціна – скільки кожен кине в сриньку", — каже Дарія Тищенко.

Фото: Суспільне Вінниця

Тривав ярмарок кілька годин. До нього долучилися понад 200 студентів та викладачів, каже заступниця директора закладу Наталія Любчак. Вторгували 32 тисячі гривень. Їх передадуть волонтерам, які збирають гроші на автомобіль для оборонців.