На Рівненщині чоловіка засудили за зґвалтування вагітної

Жителя Рівненщини засудили на шість років позбавлення волі за зґвалтування вагітної жінки та зобов'язали виплатити їй 100 тисяч гривень.

Про це йдеться у вироку Сарненського районного суду.

Що це за справа

Подія сталася у червні 2023 року в Сарненському районі. До будинку, де проживала вагітна жінка і була на той час сама вдома, вдерся невідомий чоловік, повідомила речниця прокуратури Оксана Жужельська.

"Чоловік, маючи фізичну перевагу, закрив жінці рота та здушив шию, аби вона не могла покликати на допомогу, після чого зґвалтував і втік. Правоохоронці оперативно встановили особу зловмисника та затримали його за місцем проживання. Чоловік нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за майнові злочини", — зазначила вона.

Жінку після інциденту доправили на огляд у лікарню.

Версія обвинуваченого

У вироку Сарненського районного суду йдеться про те, що під час слідчого експерименту чоловік зазначив, що зайшов на подвір`я будинку, де раніше проживав його знайомий, із яким він хотів поспілкуватись, та постукав у вікно, йому відчинила жінка. Під час спілкування із нею він вирішив, що вона із ним фліртує. Обвинувачений також додав, що від жінки відчувався запах алкоголю, в якийсь момент вона ледь не впала, через що він вирішив допомогти їй дійти до дивана.

Поведінку потерпілої чоловік зрозумів як згоду на статевий акт із ним, йдеться в документі. Також в суді він зазначив, що не знав про те, що жінка була вагітною.

Версія потерпілої

За інформацією вироку суду, жінка розповіла, що ввечері вона перевірила двері і лягла спати. Однак прокинулася від того, що на ній хтось сидить.

"Зі слів потерпілої, вона відчула, як цей невідомий чоловік розірвав на ній спідню білизну і намагався вступити із нею у статеві відносини, через що вона почала пручатись і намагалась відштовхнути цього чоловіка. Однак, останній тримав її за руки, подолавши таким чином, опір, після чого вступив із нею в статеві зносини, під час чого однією рукою закривав потерпілій рот, щоб вона не кричала і тримав за шию", — йдеться у вироку суду.

Жінка зазначила, що заявляла про вагітність і просила її відпустити. Коли чоловік вийшов на кухню, вона вибігла на вулицю. З її слів, він вийшов за нею і попросив не повідомляти про інцидент у поліцію.

Рішення суду

Суд визнав винним чоловіка та призначив покарання у виді позбавлення волі на шість років. Також житель Сарненського району має виплатити потерпілій 100 тисяч гривень як відшкодування завданої моральної шкоди.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook