У Хоролі на Полтавщині відкрили Алею Героїв: який має вигляд

Алею Героїв, на якій розташували конструкції з портретами полеглих військовослужбовців, відкрили у Хоролі 15 травня. На банерах розмістили світлини та інформацію про бійців з громади, які загинули під час російсько-української війни.

Алею Героїв розташували на вході до Хорольського ботанічного саду. На відкриття прийшли рідні полеглих військовослужбовців та жителі громади. Про це Суспільному розповіла начальниця відділу інформаційної діяльності виконкому Хорольської міської ради Ірина Григораш. За її словами, на відкриття прийшли близько пів тисячі людей. Під час заходу зачитали молитву, запалили лампадки та поклали квіти до портретів полеглих.

На металоконструкціях розмістили банери зі світлинами 75 військовослужбовців, які загинули під час російсько-української війни. Також зазначили інформацію про місце загибелі та нагороди бійців.

На виготовлення та встановлення конструкцій, а також на облаштування території поблизу із бюджету громади витратили 442 тисячі гривень, розповіла Ірина Григораш.

Де ще на Полтавщині відкривали Алеї Героїв

8 травня 2024-го року Алею Героїв відкрили у Зінькові. На ній розташували портрети 40 захисників України.

Алею також облаштували у Нових Санжарах. Її відкрили 1 березня 2024-го року. На момент відкриття там розташували банери з інформацією про 54-х воїнів з колишнього Новосанжарського району.

У Щербанівській громаді 20 листопада 2023-го року також відкрили Алею Героїв. На ній розмістили інформаційні банери із портретами та біографією про бійців, які полягли під час російсько-української війни.

Також схожі алеї відкривали в Опішнянській та Карлівській громадах.

У Полтаві триває реалізація проєкту "Полтава пам’ятає героїв", згідно з яким уздовж Каштанової алеї мають встановити щити з інформацією про полеглих воїнів.

Алеї у пам’ять про загиблих відкривали і в інших громадах Полтавщини.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok