"Тут усі свої": у Полтаві на території ліцею висадили калинову алею героїв на честь загиблих воїнів

Оновлено
10 травня 2024 року. На території ліцею №32 висаджують калинову алею. Суспільне Полтава

У Полтаві висадили калинову алею пам'яті. Зробили це на території 32-го ліцею.

11 саджанців заклали на честь загиблих воїнів, які пов’язані з навчальним закладом, розповів Суспільному директор ліцею Олександр Зарубенко.

"З побратимом прийшли на цей захід, тому що Олександр Булат – це наш бойовий побратим був. Ми в одному підрозділі були. Всі, кому ця калинова алея – це всі наші побратими, посестри, тобто тут нема своїх, чужих – всі свої. Завжди згадується за те, що на фото, там де він – шеврон наш, найперший нашого підрозділу – це його розробка", — повідомив військовослужбовець штурмового загону "Одін" Юрій Левковський.

Суспільне Полтава

Дерева висадили і на честь рідних Ірини Шматко, які загинули на війні.

"Мама загинула 15 квітня 22-го року на "Азовсталі" під час бомбардування надважкими бомбами в сховищі. А чоловік загинув 11 листопада на наступний день після нашої річниці 23-го року. Для мене це важливо, тому що мої діти навчаються в школі тут, і вони можуть кожного дня підійти, просто полити дерево, подивитися, побути біля нього. Я така людина, що мене природа надихає на дещо більше. Я сподіваюсь, моїм дітям це також допоможе", — пригадує дружина загиблого Олександра Шматка і донька Наталії Стребкової Ірина Шматко.

"Одразу, коли почали гинути нашого герої, конкретні люди, які причетні своїм життям до нашого ліцею, то хотілося відзначити цих людей, вшанувати їхню пам'ять. Коли ми цього року вирішили створити таку калинову алею, Шматко Ірина, мама наших двох учнів, тато яких загинув, Олександр Шматко, то ми вирішили теж створити таку калинову алею, коли вона приїхала з Горішніх Плавнів, з школи, де саме вшановували пам'ять її чоловіка", — розповів директор ліцею № 32 Олександр Зарубенко.

Суспільне Полтава

"Я не брала участь у створенні ідеї, але я насправді повністю її підтримую. Тому що ідея увічнити пам'ять героїв таким чином, і поки калина буде цвісти, доти їх будуть пам'ятати і у цій школі, і за її межами, і, можливо, саме так люди більше дізнаються про тих, хто захищає нас і хто покладає своє життя за наше мирне майбутнє", — повідомила учениця ліцею Марія Бегмат.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok