Будинки у Супрунівці Полтавської ТГ, які пошкодило від обстрілу, хочуть відновити за гроші громади

Пошкоджений гуртожиток сімейного типу у селі Супрунівка Полтавської громади 8 квітня 2024 рік. Суспільне Полтава

Постійна комісія з питань містобудування Полтавської міської ради підтримала рішення про спрямування грошей на відновлення будинків у селі Супрунівка, які пошкодило під час обстрілу 8 квітня 2024-го року. Далі за це рішення мають проголосувати депутати міськради під час сесії.

4 мільйони 700 тисяч гривень можуть спрямувати із бюджету громади на початкові відновлювальні роботи будинків, які пошкодило під час ракетного обстрілу села Супрунівка Полтавської громади. Таке рішення схвалили члени постійної комісії з питань містобудування Полтавської міської ради 19 квітня. Про це Суспільному стало відомо з онлайн-трансляції.

Під час засідання начальник міського управління житлово-комунального господарства Тарас Панасенко розповів:

"На перші роботи потрібно 4 мільйони 700 тисяч гривень. Із них мільйон на ті роботи, які уже були виконані. Орієнтовно 600 тисяч гривень – на поточний ремонт покрівель. Тому що там є три покрівлі, які підірвало. Обстежили інші покрівлі, там є дрібний ремонт, який буде робитися. Це попередні цифри, які можуть змінюватися".

Гуртожиток сімейного типу у селі Супрунівка Полтавської громади. 9 квітня 2024 рік.

За словами Панасенка, також мають укласти угоду на проведення технічного огляду гуртожитку сімейного типу, який зазнав найбільше пошкоджень. Після висновку вирішуватимуть, чи будуть приміщення відновлювати.

Остаточне рішення про спрямування грошей мають ухвалити депутати міської ради під час сесії.

Обстріл Супрунівки 8 квітня 2024-го року

Армія Російської Федерації увечері 8 квітня поцілила по цивільній інфраструктурі у Полтавській громаді, про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у своєму Telegram-каналі. Внаслідок влучання зайнявся двоповерховий сімейний гуртожиток. Через обстріл 16 людей отримали поранення. Із них четверо дітей віком від 5 до 11 років. 11 квітня 2024-го року поховали Юлію Одновол, яка загинула унаслідок обстрілу.

Будинок у Супрунівці Полтавської громади.

Під час засідання виконавчого комітету Полтавської міської ради 10 квітня ухвалили розмір грошової допомоги для постраждалих внаслідок ракетного удару по Супрунівці. Стосується це тих, зокрема, чиє житло постраждало, хто травмувався. Загалом з бюджету громади виплатять 1 590 000 гривень. Зокрема:

  • по 10 тисяч гривень виплатять 136 людям, чиї помешкання зазнали руйнувань;
  • по 20 тисяч – дев'ятеро місцевих, які зверталися у лікарні;
  • 50 тисяч гривень отримають рідні загиблої.
Гуртожиток сімейного типу у селі Супрунівка Полтавської громади. 9 квітня 2024 рік.

За словами секретаря міськради Катерини Ямщикової, це мінімальна підтримка. Під час засідання виконкому 17 квітня 2024-го року ухвалили рішення про спрямування додаткових грошей для тих, то подавав заявки згодом. Усього з бюджету громади спрямують 3 мільйони 200 тисяч гривень. Крім того, допомогу вирішили спрямувати і з обласного бюджету.

Сімейний гуртожиток, який зазнав руйнувань, передали в обслуговування полтавського комунального підприємства "ЖЕО 2". Рішення ухвалили на сесії міськради 17 квітня 2024-го року, аби мешканці могли приватизувати житло та отримати державну допомогу для відновлення своїх осель, розповідала секретар міськради Катерина Ямщикова.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok