У Полтаві прощалися із полеглим Миколою Атаманюком

Із полеглим Миколою Атаманюком прощалися у Свято-Успенському соборі ПЦУ у Полтаві 19 квітня. Молодший сержант обороняв Україну під час АТО та повномасштабного вторгнення Росії.

Попрощатися з полеглим прийшли його рідні та знайомі. Про це повідомила кореспондентка Суспільного, яка перебувала у соборі.

Портрет Миколи Атаманюка.

Микола Атаманюк народився та виріс у Полтаві. Закінчив місцеву школу та навчався у професійно-технічному училищі. Протягом 2015-2016-го років служив в артилерійських військах у зоні антитерористичної операції. Про це Суспільному розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника групи морально-психологічного забезпечення міського терцентру комплектування та соцпідтримки Михайло Регент. За його словами, 30 серпня 2022-го року чоловік вдруге став на захист України. Спочатку служив у саперних військах, потім на посаді бойового медика.

"Це була дуже добра людина. Він був справжнім чоловіком за своїм характером. Він не був дуже балакучим, був мовчазним. Але, коли брався за справу, виконував. Коли дружина, моя сестра, його питала про те, як далі буде йти війна, він сказав: «Поки ми тут, Росія не пройде»", — розповів родич загиблого Едуард Єфанов.

Люди, які прийшли попрощатися із загиблим Миколою Атаманюком.

Загинув Микола Атаманюк 12 квітня 2024-го року. Це сталося під час виконання бойового завдання біля села Іванівка Харківської області, повідомив Михайло Регент.

"Загинув він під час виходу на позиції на бойове завдання, під час мінометного обстрілу. Міна, як сказали, його бойові побратими, розірвалась за декілька метрів позаду нього і шансів вижити ніяких не було", — розповів родич загиблого Едуард Єфанов.

Воїнові було 53 роки, у нього залишилися, зокрема, діти, дружина та брат.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook | TikTok