"Валяються мої зуби всі, але зрадів, що очі цілі": історія військового із Полтави Дмитра Кербута

Житель Полтави Дмитро Кербут на початку повномасштабного вторгнення на фронт пішов добровольцем. Майже рік військовий ніс службу на Полтавщині, Сумщині та Донеччині. 19 січня 2023-го боєць отримав тяжке поранення, під час мінометного обстрілу під Соледаром.

"З військової справою зовсім ніяк не дотичний був, не проходив сорокову службу, ніде не був задіяний зовсім", — розповів військовослужбовець Дмитро Кербут.
Воїн Дмитро Кербут. фото Д. Кербута

Житель Полтави 41-річний Дмитро Кербут на початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на війну.

"Два дні помізкував вдома у роздумах, і з товаришем, теж з біговим, домовились і пішли військкомат. Була надзвичайно велика черга, без документів не пускали, але через знайому пройшов і без документів. Дуже швидка комісія медична: "Скарг нема? Нема. Все добре". І на наступний день вже був зарахований до 116-ї ТрО Полтавської області", — повідомив Дмитро Кербут.
Військовий Дмитро Кербут. фото Д. Кербута

Нести службу довелося на Полтавщині, Сумщині, а також на Донеччині, каже Дмитро.

"В Полтаві ми забезпечували порядок і безпосередньо охорону нашого авіамістечка. Тобто, там охорона периметру, не допуски місцевих, також попадалися люди, які з метою певною туди заходили і потім в них на телефоні знаходили і фотографії авіамістечка, і купу російських номерів, на які вони телефонували. А те, що працювали вже не в Полтавській області - це 90% забезпечення оборони".
Фото воїна Дмитра Кембрута під час служби. фото Д. Кербута

Найважче було біля Соледару, що на Донеччині, згадує військовий.

"Соледар – це було саме таке пекло. Там дуже сильно і роті нашій попало, і взводу попало, і там я отримав важке поранення. Тобто, таке місце, де аж пахне смертю", — розповів Дмитро Кербут.

Саме там, 19 січня 2023-го, військовий потрапив під мінометний обстріл.

Дмитро Кербут після поранення. фото Д. Кербута
"Отримав поранення в голову. Відірвало повністю ніс, перебило нижню щелепу, ліву легеню пробило і один осколок в плечі. Він так і залишився. Але все одно зрадів, бо побачив що валяються мої зуби всі, але зрадів, що очі цілі, в такому плані. І, на жаль, через великий обстріл мінометів і стрілкової зброї, евакуацію запрошували по рації, але евакуація не могла до нас добратися і два кілометри пройшов пішки. Ну, завдяки спорту тому і вижив".

За понад рік військовому зробили близько десяти операцій.

В госпіталі Дмитру зробили багато операцій. фото Д. Кербута
"Зараз вже набагато краще, тому що хірурги розбирають мене постійно, збирають, то зараз потрішки відновлююсь", — говорить військовослужбовець Дмитро Кербут.

Військовий каже, нині йому відновлюватись допомагає родина, друзі та заняття спортом.

Дмитро Кербут і до повномасштабного вторгнення і нині активний спортсмен. фото Д. Кербута

"Хочеться, щоб все вдало сталось для країни і все-таки була перемога за нами і ми спокійно зажили далі".

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook