У Полтаві влаштували опитування щодо заборони паління на пішохідній зоні: де саме та як долучитися

Обласний театр імені Гоголя, біля якого пропонують заборонити паління. Суспільне Полтава

Жителі Полтавської громади можуть долучитися до опитування щодо потреби заборонити паління на одній із вулиць у центрі міста. Голосування триватиме 10 днів.

Заборонити паління пропонують на території пішохідної частини вулиці Соборності та площі біля обласного театру імені Гоголя. У рамках проєкту від українсько-швейцарського проєкту "Діємо для здоров’я" ініціативу подали представники громадської організації "Центр розвитку та співпраці громад", розповів Суспільному голова правління останньої Роман Широких.

Опитування організували на інтернет-платформі "Edem". Воно триватиме із 2 до 11 квітня. Долучитися до голосування можна так само, як люди підтримували ініціативи щодо перейменування вулиць, розповіла Суспільному фахівчиня комунальної установи "Інститут розвитку міста" Анна Воробйова.

Скриншот із сайту "Edem"

"Зареєстровані мешканці нашої громади від 14 років можуть проголосувати. Авторизація через зручний банкінг", ― повідомила Анна Воробйова.

Ідея виникла після спілкування із полтавцями та медичними працівниками, розповів Суспільному Роман Широких:

"Визначили, що було б непогано, аби у Полтаві на пішохідній вулиці була зона, вільна від паління. Там велике скупчення людей різного віку, у тому числі й діти. А територій, де можна палити, не визначено, а значить, що палити можна всюди, як вважають деякі люди. Тому вирішили підняти це питання, опитати мешканців, чи вбачають вони у цьому проблему, потребу".

За словами голови правління громадської організації, якщо ідею підтримають люди, то планують підготувати пропозицію про заборону у міську раду.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook