На Одещині завершили реконструкцію пункту пропуску "Рені": яке його значення

На Одещині розпочав роботу міжнародний автомобільний пункт пропуску "Рені". Його відкрили після реконструкції.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного.

Ремонтні роботи на цьому об'єкті тривали два місяці. Тут провели ремонт трьох поверхів та фасаду адміністративної будівлі. Також оновили санітарні приміщення, замінили дорожнє покриття, встановили дорожні знаки та інформаційні покажчики.

Тепер на цьому пункті пропуску зможуть спільно працювати українські та молдавські контрольні служби. Як зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, це перший крок у рамках реалізації ініціативи "зелений коридор" між українським пунктом пропуску "Рені", молдавським "Джурджулешти" та румунським "Галацом".

"Запуск спільного контролю на українському боці дозволить збільшити пропускну спроможність цієї ділянки кордону. Зараз через "Рені" проходить не більше 50 вантажівок на добу. Наша мета — збільшити цю кількість щонайменше вдвічі. Наступним кроком у рамках ініціативи "зелений коридор" має стати запуск скоординованого контролю на румунському пункті разом із молдавськими колегами – це відкриє швидкий шлях та коридор до румунського порту Галац", — підкреслив посадовець.

Крім вантажівок спільний контроль проходитимуть автобуси, для них на пункті пропуску передбачили окрему смугу з терміналом, що дозволить зменшити час очікування для пасажирів.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області