Рятувальники перевірили чи знають лучани правила поведінки на воді

. Суспільне Волинь

Сьогодні, 27 липня, у Луцьку рятувальники перевірили пляжі та рятувальні пости. Відпочивальникам роз'яснювали правила поведінки на воді,- розповів журналістам Суспільного провідний інспектор відділу ДСНС в області Владислав Самойленко.

Зі слів рятувальників, рейд був попереджувальний та інформативний. Нікого не оштрафували.

Загалом на Волині - 35 облаштованих місць для купання, де є рятувальні пости. Теремнівські ставки - один з облаштованих рятувальним постом міських пляжів. Минулої п’ятниці на цій водоймі втопився чоловік.

Рятувальники перевірили чи знають лучани правила поведінки на воді. Суспільне Волинь

Рятувальник Марко Гонтар працює тут щодня з 10-ої до 20-ої години. Розповідає, що за цей сезон разом з колегами довелось рятувати четверо людей: "Двох двадцяти років, двох сорока. Усі четверо були п'яні."

З початку року на водоймах області сталася 31 смерть, за липень - 14. "Найбільша причина смертності – порушення правил безпеки, зокрема вживання алкоголю", - розповідає провідний інспектор відділу ДСНС в області Владислав Самойленко.

Нагадаємо, напередодні 26 липня, в урочищі Гряда, що на озері Світязь, рятувальники дістали з води вісьмох відпочивальників, які впали з катамарана.

Читайте також "Як відпочивати безпечно. Рятувальники розповіли про правила поводження у водоймах"