Шість сіл Липецької громади окупували росіяни: скільки людей там перебувають

Російські війська у травні змогли захопити шість сіл Липецької громади Харківської області. На момент повторної окупації там жили менш як 150 людей.

Про це Суспільне Харків 14 травня розказав заступник начальника Липецької сільської військової адміністрації Сергій Криветченко.

"В Липецькій громаді зараз відбувається евакуація населення. В деякі села зайшли росіяни. Це Стрілеча, Глибоке, Мороховці, Красне, Борисівка та Лук’янці. На момент заходу у Стрілечій було семеро жителів, у Глибокому — 22 людини, у Борисівці — шість людей, у Пильній — 32 людини було, Мороховці і Красному — по 1-2 людини, у Лук’янцях приблизно 70 людей було. З тих сіл, де росіян ще нема, ми намагаємося евакуювати наших жителів у Харків", — сказав Сергій Криветченко.

Він каже, що відомо про факти викрадення росіянами людей у громаді щонайменше шістьох людей.

"По нашій інформації, у нас росіяни з Пильної забрали хлопців. Росіяни як зайшли, забрали у них паспорти і телефони. Спочатку двох, потім ще чотирьох. Подальша їхня доля невідома, зв’язку нема", — говорить Сергій Криветченко.

Посадовець каже, що до Липців росіяни не дійшли: "Наші хлопці дають їм бій".

За словами Сергія Криветченка, у Липецькій громаді на 14 травня можуть евакуювати людей лише з Липців, Слобожанського, Веселого та Борщової.

Слобожанському і Липцях на 14 травня лишаються близько 150 людей, у Борщовій одна людина залишилася, у Веселому – 30.

"Є такі, до яких ми приїжджаємо, вони відмовляються. Ми записуємо на відео, що вони відмовляються. Їхні родичі, які зараз у Харкові, подають заявку на евакуації, але вони відмовляються. Ми намагаємося пояснити людям, що треба евакуюватись. Дуже багато звернень", — сказав Криветченко.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Telegram, Facebook, Viber, Instagram, Youtube