Під час обстрілу Харкова 26 травня загинув батько семи дітей

. Фото: Олег Кузнецов/Facebook

Під час обстрілу Харкова 26 травня загинув 52-річний Олег Кузнецов. Син Олега Максим шукав батька півтори доби.

Максим розповідає, Олег був головним електриком у гуртожитках авіаційного інституту, батьком шести синів та доньки. У день загибелі пішов у Лісопарк. Коли після обстрілу Максим не зміг додзвонитися до батька й той не відповідав у соцмережах, почав хвилюватися та розпочав розшук.

"Я знаю, що він після роботи міг піти в ліс гриби збирати. Грибник. Це була перша версія. Ми шукали батька по всіх пабліках у соцмережах, розповсюджували об'яви", — розповідає син загиблого.

Максим Кузнецов у Лісопарку. Лісопарк, Харків, 28 травня 2022 року. Фото: Руслана Богдан/Суспільне

Також родина Олега звернулася до поліції.

"Ми написали заяву. Його sim-картка ще працювала, тож нам дали приблизне місце розташування телефону, намалювали на карті, де він міг бути. З цими координатами ми почали пошуки у лісі", — згадує Максим.

Батька Максим шукав разом із добровольцями. Знайшли Олега недалеко від стежки, поруч на землі — місця, де видно невеликі вирви, схожі на такі, що могли утворитися від розриву боєприпасів. Дерева на місці, де загинув Олег, пошкоджені.

Лісопарк, Харків, 28 травня 2022 року. Фото: Руслана Богдан/Суспільне

"Знайшли батька вже ввечері. Там були вибухи, потрапляння. Мабуть, саме в цей час він потрапив під обстріл. Судмедексперти сказали, що це не була розтяжка", — говорить Максим Кузнецов.

На прощання з Олегом до Харківського крематорію прийшли два десятки людей — колеги та родичі.

Дружина Олега разом з трьома молодшими дітьми не змогли бути на похороні, бо евакуювалися за кордон.

Родина Кузнецових. Лісопарк, Харків, 28 травня 2022 року. Фото: Руслана Богдан/Суспільне

"Батько був мужнім. Таку велику сім'ю утримувати. Він дуже любив природу, збирати гриби. Ми завжди виїжджали на природу. 8 серпня у батька мав бути день народження. Своїм дітям розповідатиму про тата тільки хороше", — розказав Максим Кузнецов.

Що відомо

  • 26 травня російські окупанти обстріляли Харків з великокаліберних гаубиць "Піон" та систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу загинули восьмеро людей, у тому числі п'ятимісячне немовля та його батько. Малюка з рук батька вибуховою хвилею відкинуло на дах під’їзду, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко. У прокуратурі Харківської області повідомили, що обстріл розслідують як порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством.

Читайте також

"Вона ще не розуміє, що сталося": 26-річна харків'янка від обстрілу РФ втратила чоловіка і 5-місячного сина

Обстріл Харкова 26 травня: жінку вбило уламком у власній квартирі