Ще п'ять громад на Чернігівщині увійшли до списку, де можна купити житло за програмою "єВідновлення"

Електронний сертифікат "єВідновлення" на фоні Чернігівщини. Суспільне Чернігів/erecovery.diia.gov.ua

Купувати нове житло, використовуючи житловий сертифікат в рамках програми "єВідновлення", тепер можна і в громадах, які належать до категорії "територій можливих бойових дій". На Чернігівщині до таких територій, згідно з новим розширеним переліком від Мінреінтеграції, належать п'ять громад: Новгород-Сіверська, Семенівська, Корюківська, Сновська та Городнянська.

Про це повідомив голова ГО "Український голос громад", яка надає правову та юридичну допомогу в питаннях "єВідновлення", Руслан Марченко під час брифінгу в Чернігівській ОВА.

Руслан Марченко.
"Мінреінтеграції розширило перелік громад, де людина може самостійно придбати житло, використовуючи електронний сертифікат від програми «єВідновлення». Але купуючи таке житло, людина має чітко розуміти, що новопридбане житло може буде знищене або знову втрачено", — сказав він.

Як зазначив в.о. директора управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА Сергій Куреня, загалом з початку реалізації програми "єВідновлення" щодо пошкодженого майна жителі області подали 4340 заяв. На сьогодні за цими заявами нараховані компенсації на 238 мільйонів гривень:

  • 2303 заяви — компенсації на поточний ремонт;
  • понад 100 заяв — компенсації на капітальний ремонт.
Сергій Куреня.

Щодо знищеного майна на отримання сертифікатів жителі області подали 776 заяв. На сьогодні сформували 315 житлових сертифікатів на понад 462 мільйони гривень.

За словами Сергія Курені, частина заяв ще перебуває в роботі, і за ними найближчим часом буде ухвалене відповідне рішення.

"Станом на 13 травня всього в області за електронні сертифікати було придбано понад 130 об'єктів нерухомого майна. Переважно люди купують квартири, але є і приватні садиби й навіть один садовий будиночок. Переважно люди купують житло в Чернігові", — розповів він.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.