Їздять по різних районах міста і вакцинують котів та собак: як у Чернігові проводять щеплення тварин проти сказу

У Чернігові стартувала щорічна кампанія безплатного щеплення тварин проти сказу. Мобільні пункти виїжджають у різні райони міста і вакцинують котів та собак. Профілактична вакцинація – це надійний спосіб убезпечити від хвороби не лише тварин, але і їхніх власників, говорить провідна лікарка Чернігівської дільничної лікарні ветеринарної медицини Ірина Змієвська.

З її слів, в області були випадки, коли домашні тварини заражалися сказом від диких.

"Люди виїжджали на відпочинок, десь в передмістя, і собака контактувала з єнотом. І після цього у неї був виявлений сказ. І так було не один раз. Були випадки і в Чернігівському районі, і в місті".
Ірина Змієвська.

Тому, говорить ветеринарка, тваринам обов’язково треба робити щеплення проти сказу.

"Підготовки не потребує. Але треба вважати, щоб тварина була оброблена від паразитів бажано, не мала контакту з кліщами напередодні. Не була в якомусь інкубаційному періоді, не контактувала з якимись інфекційними захворюваннями", — каже Ірина Змієвська.
Щеплять кота проти сказу.

Чернігівка Тетяна Власенко принесла до мобільного пункту вакцинації тварин одну зі своїх кішок. Їй зробили щеплення від сказу. Жінка каже: дуже зручно, що зробити щеплення можна неподалік від дому.

"Добре, звичайно, що так роблять для нас. Тому що вони гуляють, а тут.... Раз там лисиця бігала, говорили. Так що боюся".

Тетяна Власенко та її кіт.

За словами Ірини Змієвської, вакцинація тварин триватиме до 25 квітня включно. Якщо хтось не встигне — зробити щеплення можна буде і пізніше у Чернігівській дільничній лікарні ветеринарної медицини, що на проспекті Михайла Грушевського, 180.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.