Один із занедбаних садочків Черкас обіцяють привести до ладу

.

Шприци, пляшки з-під алкогольних напоїв та скло від розбитих вікон. Ці речі можна побачити на території одного з колишніх дитячих садочків у Південно-західному районі Черкас, - розповідає містянка Ярослава Лях. Будівля дошкільного закладу стоїть пусткою останнє десятиліття.

Черкащанка Ярослава Лях проживає в будинку за адресою 30-річчя Перемоги, 24, поруч із колишнім дитсадком. Щодня проходить повз його територію.

“Дуже багато малолітніх, які приходять тут уночі, розмальовують стіни, розбивають пляшки, розпивають, можливо. Дуже прикро, що в такому непоганому спальному районі є територія в такому жахливому стані”, - черкащанка, Ярослава Лях.

Один із занедбаних садочків обіцяють привести до ладу.

Також на території є незакриті люки, - говорить Ярослава: “Постійно відкриті ці люки. Їх тут по території можна нарахувати до десятка точно. П’ять відкритих повністю і прикидані рештками бетону, гілками, але це не є надійним захистом. Поруч є дві школи. Дітки повертаються з садочків, зі школи”.

Пенсіонерка Ольга Ковтунець теж живе неподалік.

“Такий був хороший садочок, а зараз тут живуть безпритульні. Перед Новим Роком тут знайшли вбитого, чи він сам по собі помер. І тут з усього району збираються підлітки. Бог його знає, чим вони там займаються. Говорять,туди й зайти не можна. Там така антисанітарія. Розплідник бактерій. Потрібно міській владі на це звернути увагу”, - пенсіонерка, Ольга Ковтунець.

Один із занедбаних садочків обіцяють привести до ладу.

Зі слів директора Департаменту освіти Черкаської міськради Сергія Воронова, будівлю цього садочку отримали на баланс декілька місяців тому: “Жодної копійки станом на сьогодні на утримання будівлі – не передбачили. Саме тому ми шукаємо можливості, як його утримувати й забезпечувати там порядок”.

Відповідно коштів на охорону будівлі також немає, - пояснює Сергій Воронов. Додає, що за сприятливої погоди, планують провести суботник на території.

Один із занедбаних садочків обіцяють привести до ладу.

“Дійсно, об’єкт у неналежному санітарному стані. Дана будівля, як виявилося, є комунальною власністю, Мною було підписано лист-звернення привести все до належного санітарного стану. Протягом тижня ми проконтролюємо його виконання”, - Станіслав Коломієць, начальник управління інспектування муніципальної інспекції Черкас.

Авторка Тетяна Недбайло.