Унаслідок обстрілу Хмельниччини 22 березня двоє людей загинуло, і є поранені

Оновлено
Обстріл. Суспільне Хмельницький

У Хмельницькій громаді через російський обстріл області 22 березня двоє людей загинули, щонайменше восьмеро — поранені.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Як написав перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін, в громаді пошкоджені будинки та об'єкт критичної інфраструктури.

"Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, житлові будинки. Всі служби працюють. Під завалами шукаємо людей", — зазначив Сергій Тюрін.

Двох людей рятувальники дістали з-під завалів, каже кореспондентка Суспільне Хмельницький. Серед них, як повідомив Тюрін, 21-річна дівчина. Травмованих передали лікарям швидкої медичної допомоги.

"З позитивного: з-під завалів врятували 21-річну дівчину, яка півтори години була на зв'язку телефоном. Її госпіталізовано, надається потрібна допомога", — написав посадовець.

Як написав в Telegram-каналі Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, пошкоджено та зруйновано низку будинків, у багатоповерхівках пошкоджено сотні квартир. Окрім того, руйнування зафіксовано й на об'єктах критичної інфраструктури.

"Завдяки оперативній роботі усіх служб відновлено водопостачання та робота каналізаційного господарства. Також відновлено теплопостачання та подача гарячої води. Є перебої з електропостачанням, на разі, заживлено понад 50% споживачів. Освітні та медичні заклади працюють без перебоїв", — йдеться у дописі міського голови.

Станом на 15:30 пошуково-рятувальна операція у Хмельницькому завершена, сказала кореспондентка Суспільне Хмельницький. За її словами, завали продовжують розбирати комунальники, родичі загиблих.

Крім того, унаслідок російської атаки у Шепетівській громаді пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, про це повідомив міський голова Віталій Бузиль.

"Ремонтні бригади працюють над відновленням електро та водопостачання. Жертв немає. Школи та садочки переведено на дистанційний режим. Тож зберігаємо спокій, і не ігноруємо повітряних тривог", — зазначив Віталій Бузиль.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.