Гумвантаж на Схід відправили вінницькі волонтери

.

Маскувальні сітки, будматеріали, станини — загалом, тону гумвантажу на Схід повезли вінницькі волонтери. Це те, що замовляли військові. Підготували і подарунки для захисників та захисниць — пояси і шкарпетки.

Гумвантаж везуть в Авдіївку, Марʼїнку, Широкіне. Волонтер Денис Романовський каже, у День захисника хотіли бути з бійцями.

Станину для крупнокаліберного кулемета і ще 3 для протитанкового гранатомета для бійців, які зараз на передовій, змайстував вінницький інженер Володимир Нагорний.

Працював над ними більше двох тижнів. Каже: якщо купувати, одна така коштує понад тисячу доларів. А так потрібні лише матеріали. Загалом, на Схід Володимир відправив 77 станин.

Замовляли бійці і снайперський оптичний приціл. Його військовим подарували литовські волонтери. Везуть волонтери ще генератор, тосол, маскувальні сітки, будматеріали і подушки.

Два подарунки волонтери підготували для лікарки з позивним «Коста», яка врятувала не одне життя, — розповідає Володимир Нагорний.

Служить вона у 54-ій розвідроті. Володимир власноруч змайстрував для неї ніж, аби, каже, на війні мала чим мʼясо і сало різати. А ось боксерські перчатки для «Кости» передав чемпіон світу з боксу Роман Головащенко.

Читайте також