Шкіра і кістки. На Прикарпатті голодують бізони

. Суспільне Карпати

Львів’янка Христина Ткач з чоловіком поїхала на Прикарпаття збирати гриби, а натрапила на бізонів, яким потрібна допомога. За словами жінки, тварини, які живуть та території Свічівського лісництва, що на Долинщині, голодують.

Кістки і шкіра – так характеризує бізонів, які живуть поблизу села Мислівка, Христина Ткач. Жінка опублікувала фото бізонів у соціальній мережі Facebook із закликом про допомогу.

Шкіра і кістки. На Прикарпатті голодують бізони. Суспільне Карпати

"Ми коли підійшли ближче просто подивитися на них, пофотографувати, то помітили, що вони в абсолютно неналежному стані знаходяться. Вони були худі, особливо самиця. Там ще було дитинча і самець. То вони ще плюс-мінус нормально виглядали. Коли підійшов місцевий, ми дізналися, що тварини не отримують ніякого догодовування. Живуть на 11-ти гектарах. І по суті, їх там підгодовують місцеві, туристи, грибники", - розповідає Христина Ткач.

Бізони, які живуть у лісництві, масово гинуть, розповідає працівник Василь Грибовець. З дев’яти тварин залишилося троє. З його слів, їжу їм закуповують представники Вигодського лісгоспу, проте привозять із запізненням. У дні, коли окрім сіна нічого немає, бізони голодують, каже чоловік.

"Я не знаю їхньої норми, скільки їм потрібно давати… Привозять овес, кукурудзу, пшеницю, буряк, моркву. Що їсть домашня тварина, то і їм привозять. Привозять кукурудзу грубого помелу. Коли запізнюються, то зубри їдять сіно. Запізнитися можуть до двох днів", - розповідає працівник лісгоспу Василь Грибовець.

Шкіра і кістки. На Прикарпатті голодують бізони. Суспільне Карпати

Пояснення щодо стану тварин ми спробували отримати від керівництва Вигодського лісового господарства. Проте вчора, п’ятого жовтня, о 15:30 на підприємстві не було жодного працівника.

Завідувач сектору державного екологічного нагляду і контролю тваринного світу та біоресурсів державної екологічної інспекції Карпатського округу Руслан Чорненький у телефонній розмові повідомив, що сьогодні розпочали перевірку.

"Ми були біля цих тварин з лікарем ветеринарної медицини. Він сказав, що вони знаходяться у задовільному стані. Це за його словами. Зараз у нас триває перевірка. Подальші факти можу вам повідомити пізніше", - каже Чорненький.

Шкіра і кістки. На Прикарпатті голодують бізони. Суспільне Карпати

Після публікації про бізонів у соціальних мережах, люди розпочали збір грошей на харчі для тварин.

Також львів’янка Христина Ткач написала заяву в поліцію та поскаржилася в інші інстанції.

Речниця Нацполіції в Івано-Франківській області Христина Максимчак повідомила, що заяв від громадян з приводу цього інциденту не надходило.

"Проте під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили інформацію про бізонів. Відомості внесли в журнал єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинення кримінального порушення, а також інших подій. На даний час триває перевірка", - каже Христина Максимчак.