Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко подав у відставку

. ФОТО: Суспільне

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко подав у відставку. Відповідне відеозвернення він розмістив на своїй сторінці у Facebook. Причиною назвав неможливість впливати на формування списку кандидатів до обласної ради.

«Я фактично позбавлений впливу на кадрову політику та формування складу кандидатів до обласної ради. Голова ОДА без своїх депутатів в обласній раді - це слабкий голова ОДА, який не зможе реалізовувати стратегію розвитку регіону. А без цього моя робота не має сенсу», - сказав Прокопенко.

Раніше видання «Чернігівщина: події і коментарі» повідомляло, що нардеп від «Слуги народу» Павло Халімон збирає підписи за висловлення недовіри Прокопенку. Халімон у коментарі Суспільному цю інформацію спростовував.

«Фракція «Слуга народу» навіть не представлена в обласній раді. Як ми можемо технічно це робити і теоретично? Яким чином я можу це робити? Якщо в нього є непорозуміння з якимись депутатами, а таке вже виникало під час голосування за бюджет у жовтні минулого року чи листопаді, і ми збирали депутатів, і говорили, аби вони не висловлювали недовіру і домовлялись, аби вони його підтримали і по бюджетній політиці. Якщо зараз є непорозуміння з депутатами обласної ради, я буду особисто зустрічатися і переконувати, що цього робити не потрібно».

Андрій Прокопенко інформацію про його конфлікт із Павлом Халімоном прокоментував так.

«Є внутрішньопартійні відносини, які на даний момент ми коментувати не будемо».

13 серпня ми повідомляли про те, що депутати облради планують скликати позачергову сесію для висловлення недовіри голові облдержадміністрації Андрію Прокопенку. Вони провели прес-конференцію, приводом для якої була ситуація з відсутністю фінансування санаторію «Пролісок», що біля Ніжина. Депутати давали Прокопенку тиждень, аби той вирішив ситуацію.

За тиждень голова ОДА сказав, що гроші на санаторій таки знайшли.

В інтерв’ю Суспільному Андрій Прокопенко казав, що бачить себе на посаді голови ОДА і через рік, і через 5 років.

Наразі ми намагаємося отримати телефоном коментар Прокопенка.

Читайте також: Колишній нардеп Олександр Кодола боротиметься за посаду міського голови Ніжина