На купальські свята у Києві проведуть етнозахід "Країна Мрій"

. Фото надане організаторами

Повертається "Країна Мрій" — у 2023 році міжнародний етнозахід етнічної музики відбудеться в київському артпросторі UYAVA в Саду Бажань на ВДНГ з 7 до 9 липня.

"Цьогорічна "Країна Мрій" — це захоплива подорож у світ нашого національного єства, української сучасної і старовинної музики, прадавніх ремесел та звичаїв", — зазначають організатори.

У програмі заплановані виступи українських і міжнародних митців у жанрі фолку та worldmusic.

На купальські свята у Києві знову проведуть етнозахід "Країна Мрій". Фото надане організаторами

7 липня виступлять етнопопгурт PATSYKI Z FRANEKA і японський дует Heavenphetamine, що міксує у своїй музиці психоделічний рок 70-х, постпанк 80-х та ейсід-хаус 90-х.

Хедлайнеркою 8 липня стане співачка Христина Соловій. Також у цей день виступлять представники жанру фольк альтернативний метал CH.SH BAND (Чумацький шлях).

У неділю, 9 липня, виступить засновник фестивалю Олег Скрипка та гурт "Воплі Відоплясова" у супроводі оркестру НАОНІ.

На купальські свята у Києві знову проведуть етнозахід "Країна Мрій". Фото надане організаторами

Крім музики, гості фестивалю зможуть зустрітися з етномайстрами, що переносять традицію українського рукоділля з минулого до сьогодення і розшифровують український етнокод. А також прогулятися традиційним ярмарком — Алеєю Майстрів, де на гостей очікують майстри з кераміки, ткацтва, плетіння, вишивки, писанкарства, роботи з металом, шкірою тощо.

Команда артпростору попіклувалася про безпеку гостей — на території розташовані 2 бомбосховища. Також поруч є станція метро "Виставковий центр".

Укриття на території ВДНГ. ВДНГ

Цьогорічний фестиваль – благодійний, оскільки партнер події — організація SUPPORT AZOV, яка допомагає 3-тій окремій штурмовій бригаді ("Азов") виконувати бойові завдання на фронті.

На купальські свята у Києві знову проведуть етнозахід "Країна Мрій". Фото надане організаторами

Що відомо про "Країну мрій"

"Країна мрій" — міжнародний фестиваль етнічної музики, який започаткували у 2004 році. Перший фестиваль відбувся на Співочому полі у Києві. Час проведення літнього фестивалю збігається з народним святом Івана Купала (кінець червня — початок липня).

Зимова Країна Мрій зазвичай припадає на Різдвяні свята. Востаннє її проводили з 18 грудня 2021 року до 9 січня 2022 року у Львові.

Ініціатором фестивалю є Олег Скрипка. Назву фестивалю дала однойменна пісня гурту "Воплі Відоплясова".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: culture@suspilne.media