"Судоми в кожній частині тіла". Алькарас пояснив причину "розгрому" від Джоковича у півфіналі Ролан Гаррос

. Карлос Алькарас у півфіналі Ролан Гаррос-2023, фото: AP Photos

Через проблеми зі здоров'ям іспанець програв два сети Новаку Джоковичу.

Чинна перша ракетка світу Карлос Алькарас прокоментував проблеми зі здоров'ям у матчі проти Новака Джоковича. Іспанського тенісиста цитує Reuters.

Матч Алькараса та Джоковича відбувся у півфіналі Ролан Гаррос, де іспанець претендував на перший фінал French Open у кар'єрі. У стартових двох партіях суперники обмінялися перемогами: спочатку виграв серб з рахунком 6:3, а потім успіх святкував іспанець – 7:5.

Однак у третьому сеті за рахунку 1:1 Карлос був змушений взяти медичну паузу через судоми. У результаті лідер світового заліку програв гейм, адже медичний таймаут стався не під час зміни сторін.

Попри отриману допомогу Алькарас не зміг провести поєдинок на попередньому рівні і програв два сети фактично без боротьби – двічі по 1:6. Після матчу іспанський тенісист пояснив причину судом та своє небажання припинити зустріч проти Джоковича.

"Чесно кажучи, я розчарував сам себе. До цього матчу підійшов з прекрасним настроєм, фізично відчував себе чудово. Однак судоми наприкінці другого сету та на початку третього справді були розчаруванням. Перший і другий сети були дуже, дуже інтенсивними, і в мене почалася судома в руці. На початку третьої партії у мене почалися судоми в кожній частині тіла, не тільки в ногах. І в руках, і в кожній нозі".

"Напруга у матчі [стала причиною]. Я почав матч дуже нервово. Напруга в першому сеті, другому – це були справді напружені дві партії. Це поєднання багатьох речей. Але головне, це була напруга, яку я мав у двох перших сетах", – сказав Алькарас.

"Я б пошкодував, якби достроково закінчив матч у півфіналі змагань Грендслем. Якби сам зійшов з цього турніру, це могло б мати важкі наслідки для мене. Думаючи про четвертий сет, подумав, що, ймовірно, у мене є 1% шансів повернутися, тому що це було справді важко".

Хто такий Карлос Алькарас

  • Карлос Алькарас – 20-річний іспанський тенісист та чинна перша ракетка світу.
  • У березні тенісист здобув свою 100-ту перемогу на рівні ATP.
  • У 2022 році на US Open Алькарас виграв свій перший Грендеслем у кар'єрі.
  • Загалом на рівні ATP Карлос виграв 10 титулів, останній з них був здобутий у Мадриді, де він захистив звання чемпіона змагань.