6 500 доларів з людини: поліція затримала одесита, який нелегально переправляв чоловіків у Молдову

. Затримання одесита, якого підозрюють в організації нелегального каналу виїзду за кордон. Фото: поліція Одещини

Поліція затримала та взяла під варту одесита, якого підозрюють в організації нелегального каналу виїзду за кордон військовозобов'язаних. Про це 29 травня повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області.

Організатором каналу правоохоронці вважають затриманого одесита. До його роботи, за їхніми даними, причетні ще кілька жителів регіону, які допомагали чоловікові з трансфером клієнтів до кордону.

Вартість виїзду за кордон для зобов’язаних чоловіків коштувала 6 500 доларів. Клієнтів учасники схеми знаходили через "сарафанне радіо". Організатор спілкувався з ними по телефону: пояснював умови, озвучував вартість та проводив інструктаж.

Із Одеси до кордону чоловіків довозили на авто. Там вони передавали водію 6 000 доларів і тисячу гривень — вартість трансферу. На території Молдови "ухилянтів" чекала автівка, водій якої за 100 доларів віз у визначене місце. Відмітка у паспорті про перетин кордону коштувала від 350 до 500 доларів, розповіли у поліції.

Одесита затримали 25 травня. У нього вилучили 6 500 доларів, які йому передав клієнт. Чоловікові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою або з корисливих мотивів. Кримінального кодексу України. Він знаходиться під вартою з правом вийти під заставу у розмірі 268 400 гривень. Йому загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області