ДТП під наркотиками: суд вилучив водійське у депутатки Київради Ар'євої

Ексклюзивно
. Ярина Ар'єва. Фото: Ярина Ар'єва / Facebook

Шевченківський суд столиці вилучив водійське посвідчення у депутатки Київради Ярини Ар'євої на два місяці.

Про це Суспільному повідомила речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець.

Депутатку підозрюють у вчиненні ДТП у стані наркотичного сп’яніння з тяжкими наслідками. Ар'єва заперечила вживання наркотиків та зазначила, що експертиза їх не виявила.

У прокуратурі розповіли, що одразу після аварії був проведений первинний огляд. Водійку доставили до лікарні, де провели медогляд та взяли біологічні зразки для дослідження.

Фото: Київська міська прокуратура

Лікарка під час огляду зауважила наявність ознак наркотичного сп’яніння та вказала це у відповідному акті. За кілька днів результати експертизи підтвердили попередні висновки лікарки.

"Ці висновки водійка отримала на руки під розпис. Тому її твердження, що експертиза не виявила ніяких речовин є неправдою. Далі ці висновки були підтверджені токсикологічною експертизою, яка виявила головний психоактивний компонент канабісу – ТГК", — каже Максимець.

За словами речниці, підозру оголосили через півроку, оскільки потерпіла перебувала у реанімації, а сама водійка спочатку не надавала показів щодо обставин ДТП. Не було свідків, які бачили наїзд на потерпілу.

Фото: Київська міська прокуратура

Також ділянка дороги не облаштована відеокамерами. Сама Ар'єва зазначає, що ДТП сталася ввечері під час блекауту. Всі обставини події правоохоронці встановлювали під час слідчих експериментів та експертиз.

"Пішохідний перехід позначений зеброю, яка має світловідбиваючий ефект, є відповідні дорожні знаки. У неї була можливість зреагувати на ситуацію. Жінка була вже на переході, вона на нього не вискочила", — зазначила речниця.

Вчора, 23 травня, суд обрав депутатці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 20:00 до 06:00 строком на 2 місяці. Прокуратура вже зареєструвала апеляцію та проситиме для неї тримання під вартою на час досудового розслідування.

Що відомо про ДТП за участі депутатки Київради Ярини Ар'євої

23 листопада 2023 року депутатці Київради повідомили підозру за ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння, яке сталося 27 листопада 2022 року у столиці. Водійка рухалася по проспекту С. Бандери у напрямку вулиці Богатирської, де збила жінку на "зебрі".

Потерпіла отримала переломи ключиці та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

Ар'єва зазначила, що допомагає жінці із лікуванням, проте факт вживання наркотиків заперечує.