У Києві брат з сестрою підробляли довідки, аби ухилянти змогли виїхати закордон

. Фото: Київська міська прокуратура

У Києві брат з сестрою підробляли документи, аби чоловіки призовного віку змогли перетнути кордон. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Підозрювані пропонували виготовити тимчасове військове посвідчення та довідки ВЛК із відомостями про непридатність до несення військової служби та виключенням з запасу. Свої послуги вони оцінували від 5 тисяч доларів.

Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Під час обшуків у них вилучили мобільні телефони з відомостями про клієнтів, документацію з їхніми анкетними даними та 11 тисяч євро і 2,5 тисячі доларів.

Фото: Київська міська прокуратура

27-річному чоловіку та його 41-річній сестрі повідомили про підозру за організацію незаконного переправлення осіб призовного віку через держкордон. Їм загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років з конфіскацією майна.

Що відомо

Київська адвокатка разом зі своїм чоловіком, лікарем та знайомою організували схему виїзду військовозобов'язаних закордон за 12 тисяч доларів.

На Київщині викрили групу осіб, які допомагали військовозобов'язаним виїхати закордон під виглядом студента чи волонтера.

У Києві троє чоловіків організували схему виїзду закордон військовозобов'язаних під приводом купівлі транспорту для ЗСУ.

Киянин разом зі спільником пообіцяв вивезти 6 чоловіків до Польщі як волонтерів за 18 тисяч доларів.

Столична прокуратура затримала двох киян, які допомагали перетинати український кордон іноземцям, зокрема, і російським громадянам через фіктивне працевлаштування у волонтерській організації.

Читайте також

Двох закарпатців підозрюють в переправленні дев’ятьох чоловіків до Угорщини

Двох закарпатців судитимуть за підозрою в організації незаконного переправлення чоловіків через кордон