У Полтаві поки не можуть запровадити роботу тролейбусів упродовж усього дня

. Фото: Суспільне Полтава

У Полтаві та Кременчуці від 11 січня дозволили рух електротранспорту впродовж усього дня без розривів. Однак, в обласному центрі такий режим роботи поки запровадити не можуть. Про це Суспільному 11 січня повідомив начальник підприємства "Полтаваелектроавтотранс" Євгеній Зайцев.

Поки змін у роботі тролейбусів упродовж дня у Полтаві не буде. Дозвіл на рух електротранспорту без перерви дала Рада оборони області на ті дні, коли ліміт споживання електроенергії від "Укренерго" сягатиме понад 450 мегават. Про послаблення цього обмеження знають, каже Євгеній Зайцев.

"Ми над цим працюємо, але не все так швидко. Це за собою тягне великі зміни, це залучення особового складу більше і таке інше. Є питання, як утримувати ці ліміти (щодо електроенергії – ред.) і таке інше".

За словами керівника "Полтаваелектроавтотранс", для того, аби випустити на марш тури тролейбуси на весь день, необхідно змінити розклад роботи працівників.

"Графіки роботи людей доводяться заздалегідь, до 20 числа місяця, які в наступному діють. У них зараз режим роботи через день, а коли звичайно ми працювали, то 4 дні вони працюють, а далі два дні вихідних. Тому треба змінити графіки роботи людей, до них це довести".

Що відомо

  • Із 20 жовтня в Україні запровадили обмеження на користування електроенергією. Про це в ефірі телемарафону на Суспільному заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Це пов’язано з російськими обстрілами енергетичної інфраструктури в Україні.
  • Із 21 жовтня тролейбуси припинили перевозити пасажирів у Полтаві, лишилися працювати лише автобуси та маршрутки. Про це у своєму Telegram-каналі повідомляв голова громади Олександр Мамай.
  • Із 24 жовтня тролейбуси відновили роботу у дві зміни – із 05:00 до 10:00, а також із 16:00 до 20:00.
  • Рух тролейбусів у Полтаві та Кременчуці впродовж усього дня без перерви дозволила Рада оборони області. Це буде можливим, якщо ліміт споживання електроенергії, який щоденно надає для Полтавщини "Укренерго", становитиме понад 450 мегават. Про це 10 січня повідомляв начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.