"Подаруй дітям України Різдво": благодійну акцію для малечі влаштували у КМДА

Ексклюзивно
. Фото: Дарія Григоренко/Суспільне

У четвер, 23 грудня, у Колонній залі Київської міської державної адміністрації організували святкове дійство у межах благодійної акції "Подаруй дітям України Різдво". Дітей зі столичних родин і сімей переселенців вітали з прийдешніми новорічними святами і вручали подарунки, які підготували волонтери. Частину дарунків передадуть в "Охмадит".

Зокрема, у межах акції півтори тисячі дітей-киян малозахищених категорій або дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, отримали подарунки від волонтерів Англії.

Як розповіла кореспондентці Суспільного Дарії Григоренко заступниця голови КМДА Марина Хонда, англійські волонтери вирішили подарувати свято українським дітям. Акція стосується не лише Києва, а й інших міст України. Збирали подарунки по всій Англії і перевозили до України. Спочатку святкові пакунки їхали із Саффолка до Кошице (Словаччина), а звідки вже були доправлені в Україну.

Марина Хонда з волонтерами на акції "Подаруй дітям України Різдво" у КМДА. Фото: Дарія Григоренко/Суспільне

Загалом до Києва надійшло 3 тисячі святкових наборів. Із них півтори тисячі передадуть для маленьких пацієнтів дитячої лікарні "Охмадит". Ще півтори тисячі сьогодні-завтра (23-24 грудня — ред.) будуть роздаватися киянам із багатодітних родин, дітям захисників та малечі з родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, — розповіла заступниця голови КМДА.

Подарунки, передані волонтерами для дітей зі столиці і дітей переселенців у межах акції "Подаруй дітям України Різдво". Фото: Дарія Григоренко/Суспільне

За словами Марини Хонди, шукали родини, дітям яких потрібне невеличке свято, через районні управління соціальних служб. На свято до КМДА запрошували як дітей киян, так і переселенців, які потрапили до категорії багатодітних родин.

Для розваги на свято запросили аніматорів у костюмах казкових героїв. "Ялинки в нас немає, але звучить дитячий гамір і сміх", — сказала Марина Хонда.

Розваги для дітей під час проведення благодійної акції "Подаруй дітям України Різдво" у приміщенні КМДА. Фото: Дарія Григоренко/Суспільне

Що відомо про акцію "Подаруй дітям України Різдво"

Збір на різдвяні пакунки для маленьких українців ініціювали в середній школі Клейдон поблизу міста Іпсвіч. Загалом було зібрано 25 тисяч дарунків для дітей з українських міст.

Також акція організована за підтримки низки благодійних організацій і підприємств Словаччини та благодійного фонду "Фонд підтримки та розвитку України", компанії Andre Tan за сприяння Київської міської державної адміністрації.

Читайте також

Благодійники привезли подарунки дітям з гірських сіл Буковини

У Бахмуті святий Миколай роздав дітям подарунки, які допомагали збирати на Франківщині

"Дітям потрібно вірити у диво, бо вони нині жертвують своїм дитинством", - священник