Чернівці закуплять ще п'ять нових тролейбусів: скільки коштують і коли отримають

Тролейбус PTS Vinline у Вінниці. Подібні машини отримають Чернівці. Фото: Facebook / Сергій Моргунов

У Чернівцях тролейбусне управління уклало договір на закупівлю п'яти нових тролейбусів українського виробництва за майже 54 мільйони гривень. Вартість одного тролейбуса — понад 10 мільйонів гривень.

Про це йдеться у договорі, оприлюдненому на сайті Prozorro.

Тролейбусне управління отримає низькопідлогові тролейбуси PTS T12309. Вони мають 37 місць для сидіння, загалом можуть вміщати майже 100 пасажирів. Завантажений тролейбус може долати ухил не менше ніж 80%. У машин є можливість автономного ходу лише до пів кілометра, бо вони не оснащені акумуляторними батареями.

Згідно із договором, тролейбуси будуть оснащені валідаторами та автоматичною системою підрахунку пасажирів. Транспорт мають доставити до Чернівців до 30 березня 2023 року.

Переможцем тендеру стало ТОВ "Політехносервіс". У вересні уклали договір на закупівлю таких же тролейбусів — один з них вже доставили до Чернівців, ще чотири мають доставити до кінця року. Ця компанія раніше постачала тролейбуси PTS-12 для Харкова, у Вінниці на базі цієї моделі місцевий комунальний перевізник виробляє тролейбуси VinLine.

Тролейбус PTS, який Чернівці отримали 20 листопада. Фото: Facebook / Роман Клічук

Що відомо

  • У Чернівцях тролейбусне управління купить п'ять вживаних автобусів Mercedes-Benz Citaro за майже вісім мільйонів гривень. Це четверта закупівля вживаних автобусів з початку року – ЧТУ уклало угоди на придбання 18 машин.
  • У Чернівцях почали видачу учнівських транспортних карток для оплати проїзду в тролейбусах та комунальних автобусах. Наразі міське управління освіти отримало десять тисяч карток для учнів.
  • У жовтні Чернівецьке тролейбусне управління уклало договір на закупівлю 120 тисяч транспортних карток для оплати за проїзд в тролейбусах та комунальних автобусах.
  • Загалом до кінця року тролейбусне управління також має отримати 30 тисяч — персоналізованих для пенсіонерів і 60 тисяч звичайних неперсоналізованих карток, йдеться у договорі на сайті Prozorro.

Читайте також

У Чернівцях візьмуть кредит на закупівлю тролейбусів та будівництво нової лінії до Калинівського ринку: що відомо

Чернівці закуплять 120 тисяч транспортних карток для оплати проїзду. Коли запрацюють та як їх отримати

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: infred.nov@gmail.com.