Двоє дорослих та дитина загинули від чадного газу на Прикарпатті 29 листопада — Нацполіція

. Фото ілюстративне: Рixabay

29 листопада на Прикарпатті через отруєння чадним газом загинули двоє дорослих та 12-річна дівчинка. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Нацполіції в області.

Двоє людей померли в Івано-Франківську. Вони проживали в приватному будинку. Слідчі з'ясували, що 89-річна пенсіонерка та 27-річний чоловік загинули від отруєння чадним газом, який, ймовірно, накопичувався через несправність обігрівальних приладів.

Читайте також: Користь і небезпека електрогенераторів. Пояснюють прикарпатські фахівці

Другий випадок трапився у селі Горохолина Богородчанської громади. Там через загоряння та часткове задимлення будинку, загинула 12- річна дівчинка. На момент пожежі школярка перебувала в будинку сама.

Як вдалося попередньо з’ясувати слідчим, пожежа виникла через неправильне використання газової плити — одна із конфорок була увімкнена.

За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, — карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років. з позначкою "нещасний випадок" Кримінального кодексу України.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!