"Ми працюємо для всіх". Як волонтери з Надвірної, що на Прикарпатті, допомагають ЗСУ

. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Волонтери благодійного фонду "Свобода. Гідність. Перемога" у Надвірній, що на Івано-Франківщині, від 2015 року закуповують українським військовим амуніцію та автівки, а також везуть харчі на передову. Про роботу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, допомогу з-за кордону та аукціони з трофеями Суспільному розповіла координаторка волонтерського штабу Вікторія Торес.

За її словами, волонтери не тільки допомагають військовим з тилу, а й самі везуть необхідні речі на фронт. Під час кожної поїздки фотографуються з військовослужбовцями на пам'ять.

Під час поїздок до військовослужбовців на фронт волонтери завжди фотографуються на пам'ять. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Бійці для нас — як друзі. Ми передаємо їм багато речей. Шкода, не всі з них зараз живі", — каже Вікторія Торес.

З її слів, після 24 лютого 2022 року волонтери їздили в Житомирську область, коли Ірпінь та Буча ще перебували під окупацією. Зараз члени фундації прямують на Харківщину.

Координаторка штабу Вікторія Торес. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За сім років роботи налагодили постачання гуманітарки, розповідає голова правління благодійного фонду "Свобода. Гідність. Перемога" Зеновія Дробаха. Продукти та необхідні речі купують за благодійні внески, дещо отримують з-за кордону. У штабі є харчі, одяг та ліки для військових.

"Ми працюємо для всіх — незалежно від того, чи військовослужбовці перебувають на передовій, чи вдома. Вони приходять до нас і кажуть, що їм треба: бронежилети, "розгрузки", балаклави, взуття, теплі речі. Якщо чогось не вистачає, то шукаємо", — говорить Зеновія Дробаха.

Директорка фонду Зеновія Дробаха. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Для безперебійної роботи фонду волонтери проводять аукціони. Лотами слугують подаровані військовими з передової трофеї. За словами координаторки штабу, у такий спосіб вторгували понад 4 тис. доларів США.

Волонтери проводять аукціони з лотами-трофеями військових. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Волонтери проводять аукціони. Лотами слугують трофеї військових. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Під час візиту на Донеччину наші захисники подарували на мій день народження корсарКорсар — український протитанковий ракетний комплекс розробки конструкторського бюро «Луч». Вдома ми розмалювали його у стилі марки з "російським кораблем" і продали за 500 фунтів стерлінгів українці Соломії. На ці гроші придбали багато речей для військових — тактичні рукавиці та наколінники", — розповідає Вікторія Торес.

Перед аукціоном трофеї розмальовують. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Окрім цього, волонтери благодійного фонду "Свобода. Гідність. Перемога" передають військовим автівки, каже координаторка штабу. Від 24 лютого 2022 на фронт відвезли 18 автомобілів.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: story@suspilne.media. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!