У громаді на Волині відбулись навчання пожежників-добровольців

. Фото: Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині

У Велимченській громаді у рамках проєкту "Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту на місцевому рівні" вчилися пожежники-добровольці, – розповів Суспільному помічник начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині Роман Багнюк.

З йог слів, в рамках цієї програми передбачається навчання 12 рятувальників-добровольців. Також громаді передадуть пожежно-рятувальне обладнання та спорядження. Цьогоріч громада вже отримала, як гуманітарну допомогу з Польщі, пожежний автомобіль.

Навчання пожежників-добровольців у Велимченській громаді. Фото: Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині

Пожежники-добровольці після проходження навчання в майбутньому зможуть виконувати бойові завдання за призначенням, – розповідає Роман Багнюк.

Окрім практичних занять, навчання передбачає і теоретичну частину, за якою пожежники-добровольці складатимуть тести. Надалі вони співпрацюватимуть із місцевою пожежною охороною.

Пожежники-добровольці після проходження навчання в майбутньому зможуть виконувати бойові завдання. Фото: Головне управління Державної служби надзвичайних ситуацій Волині

На базі Велимченської громади функціонує місцева пожежна охорона, є автомобіль, є четверо людей, які чергують, – каже начальник Ковельського районного управління Державної служби надзвичайних ситуацій Володимир Войтанік.

"Відповідно, якщо виникає пожежа, буде передбачена така система оповіщення, що оповіщаються добровольці, виїжджають на місце пожежі або в пожежне депо, де чергує місцева пожежна охорона і приступають до ліквідації", – говорить Володимир Войтанік.

Зі слів Романа Багнюка, реалізація проєкту, який впроваджується Державною службою з надзвичайних ситуацій та фондом Міжнародної солідарності Республіки Польщі в Україні, розпочалась торік і триватиме впродовж трьох років.

Читайте також: "Біг у спорядженні та порятунок людини з димової кімнати: навчання волинських рятувальників"

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.