Українські пісні в супроводі бандури та гітари: черкаські музиканти збирали кошти на ЗСУ

. Суспільне Черкаси

15 вересня в мистецькій галереї "Брама", що в Черкасах, відбувся доброчинний концерт українського співу та музики. Поєднання бандури та гітари — це завжди красиво, а спів у два голоси звучить гармонійно, розповіла Суспільному учасниця концерту, музикантка і співачка Олеся Бойко.

Концертна програма складалася з українських пісень, які Олеся Бойко та Владислав Придатченко виконували сольно та дуетом.

Олеся Бойко виконує пісню для присутніх на доброчинному концерті. Суспільне Черкаси

Відвідувачі концерту. Суспільне Черкаси

Із доброчинною метою — допомогти українській армії — Олеся Бойко та соліст-вокаліст Владислав Придатченко зібрали в мистецькій галереї містян та гостей Черкас. Розповіли, що хочуть не лише відволікти від думок про війну, а й надихнути співом і музикою та зібрати кошти для українських захисників:

"Мета концерту подвійна: відволікти людей від війни та допомогти українській армії. Тематика пісень — військо та відносини між людьми", — пояснив заслужений діяч естрадного мистецтва України Владислав Придатченко.

Владислав Придатченко виконує пісню для гостей доброчинного концерту. Суспільне Черкаси

За словами Олесі Бойко, дуетний спів, а також спільне звучання бандури й гітари — це красиво та гармонійно.

"Поєднання бандури й гітари, двох струнних інструментів, — милозвуччя. Вони доповнюють одне одного. А якщо ще й вокальний твір у два голоси, то це звучить красиво й гармонійно. Пісні ми виконували українські. Навіть ті, що з'явилися вже за часів війни та стали популярними. Українська пісня набрала великого розвитку, тому ми захотіли представити людям саме українські пісні",— пояснила артистка.

Олеся Бойко та Владислав Придатченко співають дуетом на доброчинному концерті у Черкасах. Суспільне Черкаси

Черкащани підспівували артистам. На концерт прийшов житель Харківщини Дмитро. Чоловік розповів, що він родом з Ізюмщини, але в Черкаси переїхав з Донецька у 2014 році:

"Цих артистів я бачу вперше, але підспівував, коли виконували пісні, бо дуже мені подобається українська культура. Тому із задоволенням відвідав такий концерт".

Черкащанка Тетяна Тарасюк розповіла, що любить бандуру та гітару:

"Я вражена голосами. Чую спів цих виконавців уперше. І дуже гарно поєднуються ці два інструменти. Я підспівувала артистам із задоволенням, і вкінці на душі стало легше".

Валентина Михайлівна переїхала до Черкас із Харкова 11 липня. Розповіла, що активно відвідує виставки та концерти в місті, концертом задоволена:

"Деякі пісні я знала — про любов, про Україну, вони мені знайомі. Я долучилася до збору коштів для ЗСУ, бо чекаю на перемогу і дуже хочу повернутися в Харків. Вдома і стіни допомагають".

Гроші за квитки організатори передали волонтерам, які збирають кошти на автомобіль для Збройних Сил України.

Що відомо

  • Творчість Олесі Бойко пов'язана з інструментально-вокальним жанром. Музикантка грає на бандурі та виконує українські народні пісні. Також вона викладає музику для дітей у Черкаській музичній школі №2.
  • Влітку 2022 року вона та віолончелістка Вікторія Ганжа влаштували концерт на підтримку ЗСУ.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також