У "Сяйві книги" зібрали майже 25 тонн російських книг та відправили на перероблення

. Фото: КП "Міський магазин"/Facebook

2 вересня Київська міська рада повідомила, що у муніципальній книгарні "Сяйво книги" зібрали майже 25 тонн російських книг, які згодом відправили на перероблення.

"Протягом 1,5 місяця до збору російських друкованих видань долучились понад 1 700 мешканців, які несли нам книги в руках, везли у валізах, приїжджали на переповнених книгами авто, відправляли на таксі або надсилали їх поштою. Загалом було зібрано орієнтовно 48 тисяч книжок, а це майже 25 тонн макулатури, яку вже відвезли на перероблення та отримали 97 856 грн", — зазначають у магазині.

На зібрані кошти планують придбати автомобіль для одного із батальйонів на передовій. За словами організаторів, завдаток вже надісланий, автомобіль прямує з Європи в Україну, проте зібраної суми трохи не вистачає на потрібне авто. Через це в книгарні оголосили про продовження збору російських книг.

Кожному, хто принесе та здасть російську книжку, дадуть знижку 10% на покупку нових книг, "які варті справжніх українців".

КП "Міський магазин"/Facebook

Більше про культуру під час війни

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: culture@suspilne.media. Ваші історії важливі для нас!