У Києві збільшилась кількість хворих з тяжким перебігом коронавірусу

. Бригада швидкої медичної допомоги привезла хвору на коронавірус жінку до лікарні, 24 лютого 2021 р. Фото: УНІАН

У столиці зберігається тенденція до зростання кількості хворих з тяжкими формами COVID-19. Якщо 1 серпня у лікарнях Києва перебувало 68 хворих на коронавірус, то на 18 серпня їхня кількість збільшилася до 143. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

Легкі форми ковіду не потребують госпіталізації, а пацієнт лікується вдома під наглядом лікарів.

"На прикладі столиці ми переконались у тому, що вакцинація працює. Адже завдяки активності киян щодо щеплень від COVID-19 минулий спалах захворюваності не був таким безжальним до життів містян, як позаминулий. Дуже прошу, попри все проявіть свідомість: ревакцинуйтеся або зробіть своє перше щеплення", – наголосила Гінзбург.

З переліком діючих пунктів вакцинації можна ознайомитись тут. Також працюють мобільні бригади для організованої вакцинації колективів.

Що відомо

  • У Києві за минулий тиждень діагностували 316 нових випадків коронавірусу. Одна людина померла від ускладнень. Одужали 249 пацієнтів. За даними КМДА, за період пандемії у Києві зафіксовано більше 480 тисяч випадків захворювання, з яких більше 9 тисяч летальні.
  • 20 липня Міністерство охорони здоров’я дозволило введення другої бустерної дози вакцини проти COVID-19 усім людям віком від 60 років, а також людям віком від 18 до 59 років із хворобами, які підвищують ризик важкого перебігу коронавірусної інфекції.

Читайте також

В Україні вистачає вакцини від коронавірусу, треба робити другий бустер — МОЗ

Друга бустерна доза від COVID-19: житомирська лікарка пояснила, кому можна робити щеплення