"Це неправильно". Тренер "Динамо" вважає несправедливим розклад матчів у кваліфікації Ліги чемпіонів

. ФК "Динамо"

І вважає, що кожен із суперників киян має перевагу.

"Динамо" продовжує боротьбу за вихід у груповий етап Ліги чемпіонів. У вівторок, 9 серпня, кияни проведуть матч-відповідь проти "Штурма" у третьому раунді кваліфікації.

"Біло-сині" здобули перемогу у першому поєдинку над австрійською командою з рахунком 1:0. І для виходу у вирішальний плей-оф раунд їм достатньо не програти в Австрії "Штурму".

Перед матчем-відповіддю головний тренер "Динамо" Мірча Луческу розповів про очікування від гри. Та розкритикував організаторів Ліги чемпіонів за побудову календарю поєдинків.

Читайте також: "Динамо" оголосило склад на матч-відповідь проти "Штурму" в кваліфікації Ліги чемпіонів: хто в заявці

Що сталося?

"Динамо" розпочало виступи у кваліфікації Ліги чемпіонів з другого раунду проти "Фенербахче", який здолало за підсумками овертайму. Перший поєдинок для киян був формально домашнім, але відбувся у польському Лодзі - через повномасштабне вторгнення Росії в Україну в Києві проводити ігри "Динамо" не може.

У третьому та плей-оф раунді кваліфікації Ліги чемпіонів "Динамо" також розпочинає 2-матчеве протистояння з "домашніх" поєдинків. І, на думку Мірчі Луческу, цей розподіл є несправедливим, оскільки команди, що грають другий матч вдома, матимуть психологічну перевагу, якщо зустріч перейде в овертайм.

"Я бачу проблему в іншому: ми грали з "Фенербахче" перший матч вдома, тепер зі "Штурмом", і якщо пройдемо далі, зіграємо з "Бенфікою" теж вдома. Це неправильно, адже суперники мають можливість зіграти на своєму полі 120 хвилин, а у нас такого шансу немає – це ще одна складність для нас. Дійсно, 1:0 – це не так багато, "Штурм" може відігратися, але, сподіваюся, до цього не дійде", - цитує слова Луческу офіційний сайт "Динамо".

"Непросто грати два додаткові екстра-тайми на чужому полі, бо, наприклад, уболівальники "Фенербахче" були неймовірними, вони створили чудову атмосферу на трибунах. А нас у номінально домашніх матчах підтримують лише жінки та діти, які виїхали з України до Польщі під час війни. Звісно, для гравців важливо відчувати уболівальників позаду себе, які женуть їх уперед. Це ще одна велика проблема для тренера та гравців, які змушені грати у таких умовах. Але тим більш фантастичною буде перемога, ми будемо відчувати подвійну радість".

Матч-відповідь "Штурм" - "Динамо" відбудеться у вівторок, 9 серпня. Початок - о 21:30 за київським часом.

Що відомо

  • У разі виходу у плей-оф раунд Ліги чемпіонів "Динамо" зіграє з переможцем пари "Бенфіка" - "Мідтьюлланн". Перший матч між командами закінчився перемогою португальської команди з рахунком 4:1.
Читайте також: "Бенфіка" розбила "Мідтьюлланн" у першому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів, Яремчук вийшов на заміну
  • "Динамо" вже гарантувало собі участь у груповому етапі єврокубкових турнірів. У разі вильоту від "Штурму" кияни потраплять до групи Ліги Європи.
  • Матчі у кваліфікації Ліги чемпіонів - перші для "Динамо" у 2022 році. Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну сезон 2021/22 було завершено достроково, а кияни посіли друге місце.