У хмельницьких супермаркетах освячують паски перед Великоднем

. Фото: Суспільне Поділля

У Хмельницькому священники Православної Церкви України відсьогодні освячують паски перед Світлим Христовим Воскресінням. Освячення триватиме чотири дні у виробничих цехах підприємств і супермаркетів обласного центру.

Про це Суспільному розповів настоятель храму мучеників благовірних Бориса і Гліба при Головному управлінні поліції області Павло Бих. Каже, роблять це для того, аби у Великдень парафіяни залишалися вдома.

"Згідно з благословенням митрополита Кам’янець-Подільського Антонія, владика мене благословив освятити паски перед Світлим Христовим Воскресінням, для того, щоб люди могли таки отримати частинку свята у себе в оселі, не наражаючи себе на небезпеку не наражати нас на небезпеку, рідних, близьких."

Щодо того чи буде надпис на пасках, що вони освячені, і представником якої церкви, Павло Бих каже, йому невідомо.

"На мою думку головне, що воно є освячене, а патріархат, приналежність, ви повинні насамперед, особливо сам е в такий час вірити в Бога. Звичайно в нас є православна церква України, на нашій українській землі, вибір все одно за людиною."

Відділення Укрпошти до Великодня також доставляють освячені паски, розповідає директор філії Хмельницької дирекції Укрпошта Микола Громов.

Хмельницька дирекція Укрпошти отримала близько 150 замовлених по всій області пасок. В цілому по Україні це було близько 12 тисяч, в нас також є на вільному залишку паски на відділенні. Акція по безкоштовній доставці пасок до Великодня в нас була минулого тижня, Останнє замовлення закінчилось в неділю ввечері. Замовлення здійснювались через сайт.

Нагадаємо, через карантин, у Провідну неділю хмельницькі кладовища будуть зачинені для відвідувачів.