"Переходь на українську!" У Кропивницькому університет організував безкоштовні курси з державної мови

. Фото: ВВС

Донецький державний університет внутрішніх справ у Кропивницькому створив безкоштовні курси з державної мови "Переходь на українську!". Про це Суспільному розповіла професорка та викладачка університету Юлія Короткова.

Заняття триватимуть щочетверга з 15 серпня до 25 грудня. Це 20 занять. Одне триватиме дві години і розпочинатиметься о 16:00. Кожне заняття складатиметься з двох блоків: граматичного й розмовного.

Викладатимуть українську мову викладачі кафедри соціально-гуманітарних дисциплін. Вчитимуть писати резюме, біографію, заповнювати документи та розмовляти українською у побуті й на роботі. Особливо актуальними такі курси будуть для переселенців з областей, де переважала російська мова, вважає Юлія Короткова.

На офлайн навчання можуть набрати до 20 людей. Ті, хто хоче долучитись, але не може прийти, мають можливість вчитися онлайн на платформі Google Meet. Зареєструватись на курси треба до 5 серпня включно на сайті університету.

У разі повітряної тривоги, слухачі з викладачем переходитимуть до бомбосховища.

Що відомо

Чотири факультети Донецького державного університету внутрішніх справ евакуювали у Кропивницький через російське вторгнення в Україну.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб