В окупованому Шевченковому на Харківщині побили самоназваного голову — джерело

. Андрій Стрижко з Шевченкового підозрюється у колабораціонізмі та публічній нарузі над державними символами. Фото: скріншот відео джерела

У ніч проти 11 липня у селищі Шевченкове на Харківщині невідомі побили самоназваного голову Андрія Стрижка, коли той йшов додому.

Після побиття Стрижка в тяжкому стані госпіталізували, повідомило Суспільному джерело.

"Одягли на голову мішок та зробили "темну". Деякі кажуть, що вже нещодавно його бачили в церкві, а медики кажуть, що його забрали за межі району. До Куп'янської лікарні не повезли. Хто побив — не знають. Є версія, що самі росіяни для пропагандистського ролика", — розповіло джерело.

"Є інформація, що росіяни ним не задоволені і тому шукають йому заміну", — сказав співрозмовник.

Що відомо

  • 14 червня у соцмережах з'явилося відео наруги над державним символом у Шевченковому. На ньому двоє чоловіків зривають зі стіни герб України, після чого чоловік у головному уборі, схожому на папаху, штовхає уламки герба ногою. Чоловік у папасі — житель селища Андрій Стрижко, який "вважає себе козаком" та симпатизує Росії, повідомило джерело.
  • 18 червня прокуратура Харківщини повідомила Стрижку про підозру за ч. 1 ст. 338 Кримінального кодексу України (публічна наруга над державними символами України).
  • 29 червня стало відомо, що замість пам'ятного знаку воїнам Антитерористичної операції та захисникам України колаборанти тимчасово окупованого Шевченкового хочуть поставити пам'ятник "матері, що тужить". Пам'ятник воїнам АТО колаборанти знесли 29 червня.