Миколаївські лікарні отримали шість автомобілів швидкої допомоги

. Фото: Миколаївська міська рада

Миколаїв отримав нові автомобілі швидкої допомоги. Шість машин в якості гуманітарної допомоги передав Міжнародний Благодійний Фонд "На честь покрови Пресвятої Богородиці".

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міськради.

Автомобілі використовуватимуть лікарні № 4 та № 5, пологові будинки № 1 та № 2, Центр первинної медико-санітарної допомоги №3, Центр соціально-значущих хвороб.

"Це дуже велика допомога, адже сьогодні наші заклади відчувають велике навантаження – вони займаються лікуванням поранених, цивільних і військових, а також надають необхідну допомогу усім громадянам, які проживають в Миколаєві", — розповіла начальниця управління охорони здоров’я Ірина Шамрай.

Автомобіль швидкої допомоги зсередини. Фото: Миколаївська міська рада

Спецавтотранспорт пристосовано під перевезення  людей з обмеженими фізичними можливостями.  Його, зокрема, використовуватимуть для консультування пацієнтів на дому та транспортування до медичного закладу, для постійного зв’язку з жіночою консультацією та негайного перевезення пацієнток до акушерського стаціонару, для проведення щеплень від COVID-19 маломобільних груп населення та великих колективів, а також для надання медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію, гепатит С, туберкульоз тощо.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.