"Мистецтво нового калібру": у Рівному художники презентували виставку про війну

. "Втомлена, зморена, але нескорена Пташка співає у пітьмі" Анни Шабалової / Фото: Суспільне Рівне

Твори митців Рівного і Львова на тему російсько-української війни поєднала виставка "Мистецтво нового калібру". Її презентували 9 червня у галереї Євро-Арт. Це рефлексія і громадянська позиція художників, пояснила артменеджерка Юлія Савуляк. Виставка є благодійною і триватиме до 21 серпня.

"Мистецтво нового калібру" вмістила 44 роботи 24 митців Рівного та Львова. Це олійний і акварельний живопис, графіка, монотипії, колажі та інсталяції. Художники варіювали з техніками й стилями.

Фото: Суспільне Рівне

Фото: Суспільне Рівне

Рівненська художниця Анна Шабалова представила на виставці чотири роботи.

"Вони в принципі не характерні мені, тому що зазвичай працюю в стилі позитивного сюрреалізму і намагаюся своїми роботами нести щось світле і добре. Але тема сьогоднішньої виставки болюча і не могла її оминути", — пояснила Анна Шабалова.

"Янгол-охоронець" Анни Шабалової. Фото: Суспільне Рівне

Павло Бенедюк тему війни подав через колажі з квіткових пелюсток.

"Інтерпретував з черепом, використовував пелюстки троянд. Це про втрачене кохання, втрачену весну. Усі роботи про відчуття, віртуальні й реальні, а також про інформаційну війну і про те, що ми єдині", — сказав художник.

Колажі Павла Бенедюка. Фото: Суспільне Рівне

Рівнянка Ольга Полянська замість звичного для себе живописного різнобарв'я застосувала монохром.

"З початку війни я зрозуміла, що олійний живопис, яким завше займалася, чомусь мені не йде. Чорний колір стояв перед очима — і я зрозуміла, що треба вугілля", — розповіла вона.

Роботи Ольги Полянської. Фото: Суспільне Рівне

"Частина робіт виставлена до продажу і 50% виручених на них грошей буде перераховано на потреби Збройних Сил України через наших рівненських волонтерів ДАР", — повідомила артменеджерка Юлія Савуляк.

Виставка "Мистецтво нового калібру" діятиме в "Євро-Арті" до 21 серпня.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram